Div. 1 Södra: Röster undrar - hur ska det gå för Öster?

Ingen heltidsanställd sportchef eller klubbchef, 5-6 miljoner i tappade intäkter - inte undra på att alla undrar hur det ska gå för Öster i division 1.
- Öster ska tillbaka till elitfotbollen, säger Fredrik Pettersson som lämnar Kalmar FF för spel i Öster.
Fredrik Pettersson.Fredrik Pettersson, 21, debuterade i U21-landslaget 2006 och har spelat 30 allsvenska matcher för Kalmar FF (utlånad 2007). Han är en stark mittfältare som kommer att tillföra Växjölaget en hel del.
Han får sällskap av Daniel Pettersson, som nu återvänder till Öster för tredje gången. Daniel har spelat 75 allsvenska matcher för Kalmar och gjort tre allsvenska mål, men även representerat Umeå FC.
De här två spelarna och Rasmus Rydén, Falkenberg, samt Thorhallur Einarsson från Växjö BK ska tillföra kraft åt Öster att ta sig tillbaka. Henrik Nilsson (Kalmar FF) samt Ivan Vasilj (Rydaholm) tränar med Öster, men det är oklart om det blir övergång.
Nio spelare har lämnat klubben. Emin Nouri testspelar i holländska Nijmegen och Ingemar Teever är i Baltikum för provspel. Helt klart är att Öster får bära ett stort favoritskap när det gäller seriesegern och det ska bli spännande att se hur den forna guldklubben klarar detta.
Freddy Söderberg.Skyttetoppen i division 1 södra ifjol bestod av Mattias Adelstam (Ängelholm), Freddy Söderberg (Värnamo), Hannes Stiller (Qviding), Niklas Löfgren (Skärhamn) - nu är alla dessa högre upp i systemet. Söderberg i Hammarby, Löfgren i Ljungkile, Adelstam i Superettan liksom Stiller.
Vilket lag kliver då fram och utmanar Öster?
Carlstad och Trollhättan är lag med ambitioner. I Värmland hoppas man att samarbetet med Manchester City ska innebära att några engelsmän dyker upp under året och i Trollhättan har L-O Mattsson siktet inställt på Superettan 2009.
Motala AIF är tillbaka i högre seriesystemet och där har 18 privatpersoner gått in och startat ett riskkapitalbolag som ska stötta föreningen och där är målet också Superettan.
Så här är läget i trupperna just nu:
(informationen har vi hämtat från föreningarnas hemsidor)
Carlstad United BK
Tränare: Per-Johan Karlsson/Lennart Andersson, andra året.
Nyförvärv: Gzim Istrefi (Stenungsunds IF), Johan Jakobsson (Nordvärmland FF), Niklas Moberg (Kristianstads FF), Simon Molander (Eds FF), Tobias Johansson (Gjövik/Lyn, Norge).
Förluster: Alin Vigariu (klubb ej klar), Jani Tuomala (IF Sylvia), Per-Johan Karlsson (Karlstad BK).
FC Trollhättan
Tränare: Lars-Olof Mattsson, andra året.
Nyförvärv: Daniel Andersson (Melleruds IF), Darko Matijevic (Ljungskile SK), Henric Svensson (FK Älmeboda/Linneryd), Kim Roger Strand (Nybergsund IL, Norge), Rickard Johansson (Örgryte IS).
Förluster: Michael Johansson (Lindome GIF), Robert Pettersson (slutar), Tobias Johansson (klubb ej klar).
Husqvarna FF
Tränare: Glenn Ståhl/Tomas Erixon, andra året.
Nyförvärv: Alex Wendmu (Råslätt SK), Ambjörn Lennartsson (Myresjö IF/Östers IF), Eddie Avdic (IK Tord), Emanuel Johansson (Aneby SK), Emil Karlsson (Tibro AIK), George Midenyo Oguk (Mjölby AI), Johan Arvidsson (IK Tord)
Förluster: Adam Eriksson (klubb ej klar), Barhome Ibrahim (Råslätt SK), Christofer Bengtsson (Örgryte IS), Christoffer Holmgren (klubb ej klar), Kwame Amoateng (återvänder efter lån till GAIS), Martin Fransson (Aneby SK), Mattias Andersson (IK Tord), Nicklas Fagerkvist (klubb ej klar), Patrik Stenebrand (klubb ej klar), Robin Johansson (Råslätt SK)
IFK Malmö
Tränare: Jimmi Olsson/Jonas Danielsson, andra året.
Nyförvärv: Dan Mårtensson (Höllvikens GIF), Ivan Milosevic (Kirseberg IF), Joakim Svensson (Tomelilla IF), Tobias Liljewall (Vintrie IK).
Förluster: Ali Jasim (Bunkeflo IF), André Grabowski (klubb ej klar), Azeem Razwan (klubb ej klar), Jeton Krasniqi (klubb ej klar), Jimmie Hermansen (slutar), Lirim Sali (klubb ej klar), Marcus Strand (Kirseberg IF), Martin Prahl (klubb ej klar), Migjen Shaqiri (FBK Balkan), Niclas Jeppson (IFK Klagshamn), Patrick Nilsson (återvänder efter lån till Trelleborgs FF), Philip Brandgård (Lilla Torg FF)
IFK Värnamo
Tränare: Peter Johansson, andra året.
Nyförvärv: -
Förluster: Freddy Söderberg (Hammarby IF)
Lindome GIF
Tränare: Conny Winge, ny.
Nyförvärv: Andy Erheriene (IF Väster), Michael Johansson (FC Trollhättan), Mikael Alfredsson (Örgryte IS), Rami Kurdali (SG97).
Förluster: Dieter Nilsson (slutar), Nicola Fistouris (slutar), Ulf Elgqvist (klubb ej klar).
Malmö Anadolu BI
Tränare: Nils-Erik Persson, tredje året.
Nyförvärv: -
Förluster: Ercan Okur (Oxie IF), Henrik Hjalmarsson (Stavsten/Ymor FK).
Motala AIF
Tränare: Göran Ekh, fjärde året.
Nyförvärv: -
Förluster: Erik Moberg (Åtvidabergs FF), Mario Lamesic (klubb ej klar), Mate Dujilo (klubb ej klar), Mattias Filipanics (klubb ej klar), Tobias Johansson (Keflavik, Island).
Norrby IF
Tränare: Håkan Sandberg, tredje året.
Nyförvärv: Joakim Andersson (Torslanda IK), Jonas Carlberg (IF Elfsborg U21), Martin Arvidsson (Borås AIK), Mikael Karlsson (Kinna IF), Staffan Thorstensson (Sandareds IF), John Ragnar (IK Tord).
Förluster: Jens Ljungcrantz (Bollebygds IF), Tobias Edenvik (Bollebygds IF).
Skärhamns IK
Tränare: Gunnar Gislason, ny.
Nyförvärv: Marcus Sennewald (Stenungsunds IF), Oscar Marek (Valdres FK, Norge), Tobias Johansson (Stenungsunds IF)
Förluster: Björn Rydberg (klubb ej klar), Fernando Fuentes (Västra Frölunda IF), Niklas Löfgren (Ljungskile SK), Oskar Wättring (klubb ej klar), Peter Karnel (klubb ej klar), Rickard Alsterberg (klubb ej klar)
Skövde AIK
Tränare: Stefan Jacobsson, ny.
Nyförvärv: Oskar Öst (åter från IFK Skövde), Mathias Ljung (Vara SK), Carl-Johan Sjöqvist (IFK Skövde), Johan Mårtensson (Ulvåkers IF - Tibro AIK FK), Adam Rosén (IFK Mariestad), Anton Karlsson (IFK Hjo), Jesper Johansson (Tidaholms GIF).
Förluster: Oskar Nielsen (utlandsvistelse under våren), Andreas Johansson (ny klubb ej klar), Niklas Johnsson (slutar), David Lööf (utlandsvistelse under våren), Fredrik Andersson (IFK Skövde), Alexader Weckström (Ulvåkers IF), Bülent Demirbag (ny klubb ej klar), Johan Persson (Edsvära Norra-Vånga), Andreas Stomberg (ny klubb ej klar).
Torslanda IK
Tränare: Jan-Erik Lien, andra året.
Nyförvärv: -
Förluster: Christopher Solberg (IF Väster), Dan Fransson (IF Warta), Henrik Nikkilä (Kållereds SK), Henry Blake (klubb ej klar), Joakim Andersson (Norrby IF), Johan Grönberg (tar sabbatsår), Mikael Bjärsmyr (klubb ej klar), Nicklas Asp (Jonsereds IF), Peter Andersson (IFK Björkö), Richard Pelzer (klubb ej klar).
Västra Frölunda IF
Tränare: Reine Almqvist, andra året.
Nyförvärv: Fernando Fuentes (Skärhamns IK), Hadi Hamzeh (Finlandia/Pallo IF), Sulayman Traoré (Lärje/Angered IF)
Förluster: Berahman Gholamreza (klubb ej klar), Henrik Andersson (Hovås Billdal IF), Jonas Gustafsson (klubb ej klar), Kalle Lindgren (Kungsbacka IF), Naim Khreis (klubb ej klar), Tommy von Brömsen (Örgryte IS).
Östers IF
Tränare: Jevgenij Kouznetsov, andra året.
Nyförvärv: Daniel Petersson (Kalmar FF), Fredrik Petersson (Kalmar FF/Lindsdals IF), Rasmus Rydén (Falkenbergs FF), Thorhallur Einarsson (Växjö BK).
Förluster: Ambjörn Lennartsson (Husqvarna FF), Anatoli Ponomarev (återvänder efter lån, GAIS), Erik Tengroth (IK Sirius), Fredrik Gustafsson (klubb ej klar), Linus Malmborg (klubb ej klar), Helgi Valur Danielsson (IF Elfsborg), Marco Da Silva och Daniel Svensson (IF Limhamn Bunkeflo), Paolo Figueiredo (klubb ej klar), Simon Degerman (klubb ej klar), Teafore Bennett (Atlético Petróleos de Luanda, Angola).