Herr: Första stegen mot EM

Två matcher och tre månader återstår innan den svenska EM-truppen ska spikas. 19 spelare som vill vara med då samlades på måndagen i Istanbul.
Behrang Safari (t v) och Sebastian Larsson (t h) vid kvällens träning i Istanbul.
Det är en kort landslagssamling inför matchen mot Turkiet på onsdag. Många av de svenska spelarna var igång i sina klubblag på söndagen och under måndagseftermiddagen anlände de en efter en till landslaget i Istanbul. Först in var Micke Nilsson som för en gångs skull hade en lindrig resväg, greklandsproffset är ju i regel den som får flyga längst till samlingarna. Sist in kom Andreas Isaksson och Andreas Dahl som båda kom direkt från flygplatsen till Sveriges träning på Inönü-stadion på kvällen.
Kim Källström hade valt rehabträning på hotellet, men i övrigt var truppen komplett på ett relativt lätt pass där tonvikten låg vid anfallsövningar. På tisdagens träning är det försvarsspelet som ska gnuggas.
En stomme med cirka 15-16 namn brukar i regel ge sig ganska enkelt när mästerskapstrupperna ska nomineras enligt förbundskaptenerna. Sedan lär det vara knivigare med de sista namnen. Och klart är att det finns många spelare i dagsläget som gärna vill göra det valet än svårare.
Några etablerade namn saknas i den svenska truppen den här gången och det ger fler chansen att visa upp sig.
- Vi har en del spelare med liten erfarenhet av spel på den allra högsta nivån, vilket det här är. Vi vill vinna matchen samtidigt som det också är viktigt att se hur de här spelarna hanterar uppgiften, sa Lars Lagerbäck vid måndagens presskonferens.
Tyvärr gick Rasmus Lindgren miste om möjligheten till debut i Istanbul på grund av skadekänningen efter helgens match. Lagerbäck är annars belåten med att det den senaste tiden varit flera som tagit steg i sin utveckling, både i klubblagen och på landslagets januariturné.
- De får spela och de gör det bra och i en del fall har de också bytt upp sig till starkare klubbadresser, menade Lagerbäck.
På måndagen släpptes biljetterna till matchen på Inönü, Besiktas vackert belägna arena nära Bosporen. Kapaciteten är strax under 30.000 men tipsen pekar mot en publiksiffra på ca 15-20.000. För de som tänkt sig dit rekommenderas toppluva och vantar, kvällstemperaturen i Istanbul är rent svensk.
6 februari 20.30 (19.30 svensk tid)
BJK Inönü-stadion, Istanbul
Turkiet-Sverige
Domare: Paolo Tagliavento, Italien. Ass.domare: Massimiliano Grilli & Roberto Carrer, båda Italien.
TV3 Matchen sänds i TV3 och Radiosporten.

Lindgren ut - Dahl in
Sveriges trupp
Turkiets trupp