Herr: Fyra debutanter från start mot USA

Johan Dahlin, Adam Johansson, Gustav Svensson och Mikael Dahlberg gör landslagsdebut från start när Sverige möter USA i Kalifornien natten mot söndag.

I en ung och obeprövad trupp gör fyra spelare A-landslagspremiär direkt. Fler debuter kan det bli eftersom flera svenska byten är att vänta. Förbundskaptenernas vilja att se vad manskapet går för går hand i hand med det faktum att januari inte innebär ett manskap i full matchfas.
- Men det ser riktigt bra ut, vi tycker att kvaliteten höjts för varje träning vi genomfört, menar förbundskapten Lars Lagerbäck som ändå inser att USA (22:a-rankade i världen av FIFA) får bära favoritskapet inför denna match som ligger i embryostadiet av en svensk fotbollssäsong.
- Det är klart att det blir en svår match, inte minst med tanke på att USA är svårslaget på hemmaplan. Men man ska inte förringa det faktum att vi har spelare som vill visa väldigt mycket där ute ikväll.
Landslaget har haft allt igenom formidabla dagar i Kalifornien och stämningen i lägret är på topp. Allt från träningar till boende, väder och logistik har varit av bästa klass.
- Det tål att upprepas, ett sådant här läger är väldigt viktigt. Både för svensk fotboll i allmänhet och landslaget i synnerhet. Här får vi en chans att lära känna dessa spelare och de får lära hur vi lever, tränar och spelar i det "riktiga" landslaget. Och inte minst får de ny erfarenhet av matcher mot internationellt motstånd av hög klass, säger Lagerbäck som tycker att Sverige är väl förberedda för uppgiften.
USA:s Bob Bradley har en delvis blandad mix av reguljära spelare och fyra skandinaviskbaserade, däribland Hammarbys Charlie Davies, i den 22-mannatrupp som ska utkristalliseras till 18 man mot Sverige.

USA-Sverige24 januari 17.30 (25 jan, 02.30 svensk tid)
Home Depot Center, Carson
USA-Sverige

Sveriges startelva:
 12 Johan Dahlin - 7 Markus Jonsson, 8 Marcus Lindberg, 9 Max von Schlebrügge, 5 Adam Johansson - 6 Daniel Andersson [K] - 10 Andreas Dahl, 20 Gustav Svensson, 16 Samuel Holmén - 19 Daniel Nannnskog, 11 Mikael Dahlberg.
Ersättare: 1 John Alvbåge - 2 Patrik Anttonen, 3 Rasmus Bengtsson, 4 Mattias Bjärsmyr, 13 Martin Ericsson, 14 Rasmus Elm, 15 Alexander Farnerud, 17 Andreas Johansson, 21 Denni Avdic.
TV4 Matchen sänds i TV4

Sveriges trupp
WEBB-TV: Intervju med Lagerbäck
<< Sverige på plats i USA