Åtta nationella fotbollsutbildare rekryterade

Här är de. Svenska Fotbollförbundets åtta nya Nationella Fotbollsutbildare.
– Jag är mycket glad och stolt över att vi nu kan presentera våra rekryteringar, säger Svenska Fotbollförbundets utbildningschef Per Widén.

Nu är det helt klart. Från och med den 1 januari nästa år, om bara drygt två månader, tillträder de nyrekryterade åtta Nationella Fotbollsutbildarna - från Skåne till Norrbotten.
De åtta Nationella Fotbollsutbildarna ersätter därmed de tidigare fyra riksinstruktörstjänsterna som jobbade mot distrikten.

– Det här är en viktig satsning vi gör för att stärka resurserna i våra respektive distrikt. Svensk fotboll lägger nu ned mer arbetskraft och resurser som alltså kommer ännu närmare föreningar, ledare och spelare säger Per Widén och fortsätter:
- Vi måste ju värna om och förstärka den miljö som våra barn, ungdomar, seniorer i såväl bredd som elit är verksamma i.

Och Per Widén passade på att göra en rekrytering till: Mika Sankala, som blir SvFF:s gruppchef för de Nationella Fotbollsutbildarna. Mika arbetade tidigare som Riksinstruktör och är idag även skolansvarig för SvFF.

– Ja, jag är naturligtvis också väldigt nöjd med rekryteringen av Mika. Han är som klippt och skuren i rollen som gruppchef för Nationella Fotbollsutbildare.

Och här är de:

Nya Nationella Fotbollsutbildare

Jobbar framförallt med spelar- och tränarutbildning mot distrikten och med nya spelformer. Det är en förlängd arm. De ersätter de tidigare SDF-riksinstruktörerna. De fyra tidigare tjänsterna blir nu alltså åtta tjänster.

Åke Kallenberg.Region Skåne, Blekinge och Halland: Åke Kallenberg

Åke jobbar idag som Riksinstruktör SDF, och har många års erfarenhet om spelar- och tränarutbildning på alla nivåer. En av de mest erfarna utbildarna inom SvFF och står för viktig kontinuitet i SvFF´s verksamhet.

Magnus Edlund.Region Göteborg, Västergötland, Bohuslän och Dalsland: Magnus Edlund

Magnus återkommer till SvFF efter några års jobb inom toppfotbollen på herrsidan (IFK Göteborg). Magnus har stora erfarenheter från både elit- och breddfotbollen.

Jonas Gradin.Region Värmland, Örebro, Västmanland och Södermanland: Jonas Gradin

Jonas, med gedigen erfarenhet av spelar- och tränarutbildning på alla nivåer, verkar idag som Riksinstruktör SDF och är den utbildare i vår grupp som har jobbat längst tid inom SvFF. Således en erfaren utbildare som står för viktig kontinuitet i SvFF:s verksamhet.

Jörgen Johansson.Region Småland och Östergötland: Jörgen Johansson

Jörgen, som har mångårig erfarenhet av spelar- och tränarutbildning, kommer närmast från från Östergötlands Fotbollsförbund där han är distrikts- och tränarutbildare. Jörgen har även erfarenheter från våra ungdomslandslag, bl.a. brons i U17-VM 2013.

Lotta Hellenberg.Region Stockholm och Gotland: Lotta Hellenberg

Lotta har mångårig erfarenhet från olika roller i Västmanlands Fotbollsförbundet inom spelarutbildning. Lotta jobbar med ett av våra ungdomslandslag för tillfället. Det senaste uppdraget för Lotta har varit i Eskilstuna United i Damallsvenskan.

Christian Fagerhov.Region Hälsingland, Gestrikland, Uppland och Dalarna: Christian Fagerhov

Christian jobbar idag som Fotbollsutvecklare för Hälsinglands Fotbollsförbund, och är en av drivande krafterna bakom "Hälsingemodellen". Även Christian jobbar med ett av våra ungdomslandslag för tillfället, P16 landslaget som gick vidare till Elite Round nästa vår.

Pernilla Karlsson.Region Medelpad, Jämtland/Härjedalen och Ångermanland: Pernilla Karlsson

Pernilla har mångårig erfarenhet som spelarutbildare inom Hälsinglands Fotbollsförbund. Även Pernilla har jobbat med våra ungdomslandslag tidigare. Pernilla var också en av pristagarna för årets Woody ungdomsledare. Närmast kommer Pernilla från NIU-fotbollsgymnasiet i Hudiksvall.

Alexander Burman.Region Västerbotten och Norrbotten: Alexander Burman

Alexander är en norrlänning som för tillfället bor i Skåne men är på väg hem igen. Alexander har, trots sin unga ålder, mångårig erfarenhet som fotbollstränare och utbildare. Alexander är även en av utbildarna inom Skåneboll. Närmast kommer Alexander från Eslövs Folkhögskola där han är kursansvarig på Fotbollstränarlinjen.

Mika Sankala.Gruppchef för SvFF Nationella Fotbollsutbildare: Mika Sankala

Mika har tidigare jobbat som Riksinstruktör SDF och har stora erfarenheter inom elit- och breddfotboll samt spelar- och tränarutbildning. Idag jobbar Mika som skolansvarig för SvFF, en tjänst som han behåller även nu.