Elisabeth Leidinge

Elisabeth Leidinge, augusti 2008Bor: Sundsvall.

Fotbollskarriär:
Som spelare: 112 landskamper (1974-1995), EM-guld 1984, VM-brons 1991, 6 SM-guld, 6 NM.
Klubbar - Kema Nord, GIF Sundsvall, Jitex BK, Malmö FF.

Som ledare: Målvaktsinstruktör sedan 1981, målvaktstränare i Malmö FF herr (J-lag och U-lag), Malmö FF Dam A-lag 1997-. Inom SvFF ansvarig för målvaktsdelen elitflick sedan 1981. Målvaktsinstruktör med F18/19 landslaget sedan 1997.

Roligaste fotbollsminne:
Första SM-guldet, EM-guldet och VM-bronset.

Viktigaste fotbollsfrågan just nu: Låt inte prestige förstöra utvecklingen av spelare och ledare. Lyft varandra! Eftersom målvaktsdelen ligger mig varmt om hjärtat måste föreningar och distrikt satsa mera på sina unga målvakter så de bibehåller intresset. Det ser ganska magert ut bakom A-landslagens målvakter. Tur kanske att de är rätt unga….

Mitt arbete som RI: Jag hoppas kunna besöka distriktslagssamlingar när de har gemensamma samlingar med närliggande distrikt (jag vet att några brukar samarbeta över gränserna och där få möjlighet att träffa målvakter och ledare).
Göra uppföljningar för de målvakter som redan nu har tagit steget in i de yngre landslagen. Finnas som ett bollplank och stöd för de som vill. Delaktig på de träffar vi har med distriktens målvaktstränare och landslagens målvaktstränare.
För min personliga del är detta uppdrag en dröm och jag hoppas och tror att jag skall få några flera att ta ansvar för vårt fina målvaktsarv! Upplägget hur detta skall utnyttjas bäst kommer jag att tillsammans med utbildningsansvariga på SvFF att diskutera, det är härligt att man vill göra en satsning just på målvaktssidan.