Kategori: Barn och ungdom

Workshop Diplomerad förening

Vi har nu genomfört ytterligare en workshop kring Diplomerad förening och vi är därmed ett steg närmre implementering. Syftet med Diplomerad förening är att verksamheten i föreningen ska bli så bra som möjligt där så många som möjligt spelar så länge som möjligt.

Junselelägret i full gång

Spelare och ledare från flera distrikt förbereder sig för utvecklingslägret i Halmstad i sommar. Förbundskapten Pia Sundhage njuter av att följa aktiviteten!

Kategori: Barn och ungdom

Dags för första regionala flicklägret

Amanda Bergström, Uppsala, är en av spelarna på veckans regionala läger

Fler spelare i åldrarna 16-17 år ska få stöd i sin fotbollsutveckling och ta del av utbildning som hitills bara landslagsspelare fått. Det är tanken med det nya greppet med regionala läger för spelarutbildning. Det första lägret för pojkar genomfördes i april på Bosön och nu är det dags för flickorna vars läger hålls i Uppsala 24-27 maj.

Kategori: Barn och ungdom

Fair Play - viktigare än någonsin

Svensk fotbolls slogan "Vi vill varandras framgång" är idag kanske viktigare än någonsin. Den innebär att vi inom fotbollen ska hjälpa varandra i vår verksamhet, bidra till så att alla har en chans atta vara med och utvecklas på sitt sätt och med sina ambitioner. Såväl för individen, som laget och föreningen man tillhör.

Kategori: Barn och ungdom

Barns och ungdomars villkor

På vilket sätt kan fotbollen anpassas efter barn och ungdomar i det moderna samhället? Det är ett av områdena i Fotbollens spela, lek och lär. SvFF:s utbildningskonsulent Gunnar Pettersson berättar.

Regionala läger för spelarutbildning startar

Nu startar verksamheten med Regionala läger för spelarutbildning. Fler spelare i åldrarna 16-17 år ska få stöd i sin fotbollsutveckling, och ta del av utbildning som hitills bara landslagsspelare fått. Det första lägret genomförs nästa vecka, den 16-19 april på Bosön i Stockholm.

Kategori: Barn och ungdom

Hur kan fotboll vara för alla?

För att leva upp till riktlinjen Fotboll för alla från Fotbollens spela, lek och lär så behöver fotbollen jobba för att vara tillgänglig på alla ställen i landet och för alla grupper i samhället. Dessutom behöver verksamheten vara attraktiv för människor med olika syften till att spela fotboll och med varierande erfarenhet fotboll. SvFF:s integrationssamordnare Sevana Bergström ger här några tips till föreningar, ledare och föräldrar om vad som är viktigt att tänka på för att verksamheten ska vara tillgänglig och attraktiv för alla.

Kategori: Barn och ungdom

Fler ska spela längre

Riktlinjen hållbart idrottande i nya Fotbollens spela, lek och lär syftar till att fler ska spela fotboll längre. Peter Brusvik (tidigare utbildningskonsulent på SvFF) är doktorand vid Umeå universitet och forskar på avsluts- och fortsättningsprocesser inom svensk fotboll. Han redogör här för några frågor kring hållbart idrottande.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter