Nya LOK-stödsföreskrifter från 2014

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya LOK-stödsföreskrifter. Dessa gäller för aktiviteter som genomförs från och med 1 januari 2014.

LOK-stöd 2014

För ansökningar för hösten 2013 (sista ansökningsdag 15 februari 2014) gäller fortfarande de gamla LOK-stödsreglerna. Bland nyheterna finns bland annat nya åldersgränser för vilka deltagare som är bidragsberättigade.

Några av förändringarna är:
Gamla (till 31 dec 2013) Nya (från 1 jan 2014)
Bidragsberättigade deltagare 7-20 år Stödberättigade deltagare 7-25 år
Bidrag per sammankomst Ledarstöd ersätter tidigare sammankomstbidrag. Om man har två eller flera ledare och närvaroregistrerar i IdrottOnline finns möjlighet till ett extra ledarstöd
Sista ansökningsdag 15 februari och 15 augusti Sista ansökningsdag 25 februari och 25 augusti
Ansökan minst 70% SF-idrott och
kringliggande verksamhet max 30%
Ansökan minst 75% SF-idrott och kringliggande verksamhet max 25%
För sent inkommen ansökan de första 3 veckorna efter ansökningsdagen: minus 10%, därefter ingenting. För sent inkommen ansökan ger ej rätt till bidrag. Föreningarna kan ej komplettera ansökan efter sista ansökningsdagen.
Födelsedata för deltagare och ledare. Personnummer krävs för deltagare och ledare.
LOK-stödsnämnden utses av RS. LOK-stödsnämnden utses av RS och LOK-stödsnämnden ska ha minst 1 ledamot som avlagt juristexamen.

Integration till Idrott Online

För att underlätta administration av spelare/ledare i olika system arbetar SvFF med att få till integration från Fogis till Idrott Online. Vi arbetar med både kortsiktiga och långsiktiga lösningar. I det korta perspektivet kommer vi se till att det går att exportera spelare från Fogis till en Excel-fil för att underlätta import till Idrott Online. Parallellt jobbar vi för en möjlighet med mer automatisk integration mellan systemen där man ska kunna föra över spelare/ledare samt LOK-stödsgrundande aktiviteter (matchtrupper).

SvFF arbetar för att gränssnitten mot Idrott Online ska bli öppna gränssnitt för att fler system/aktörer lättare ska kunna integrera olika system innehållande medlemmar eller aktiviteter som är LOK-stödsgrundande.