11 fotbollsföräldrar utsedda – hyllas i samband med Fotbollsgalan

Fotbollsföräldrar är ett gemensamt initiativ från SvFF och SJ, med syfte att hylla de tiotusentals eldsjälar vars ideella engagemang gör ungdomsfotbollen möjlig. Under året har fotbollsrörelsen i Sverige skickat in över 1 500 nomineringar. Nu har en specialjury med Tommy Söderberg och Caroline Jönsson i spetsen utsett en "dröm-elva" som kommer att uppmärksammas i samband med Fotbollsgalan den 10 november.

En "fotbollsförälder" är någon – en tränare, ledare eller förälder – som är en förebild och som ställer upp för sitt lag eller sin klubb på olika sätt. De elva fotbollsföräldrarna som juryn plockat fram representerar den bredd och det engagemang som finns inom fotbolls-Sverige idag.

- Vi har deras hårda arbete att tacka för så mycket. Eldsjälar på föreningar och klubbar är en förutsättning för att fotbolls-Sverige ska kunna blomstra, från gräsrötterna och uppåt. Juryarbetet har varit tufft – man vill hylla varenda en – men de elva vi valt ut förtjänar definitivt att uppmärksammas för sina insatser, säger Tommy Söderberg.

Här är juryns dröm-elva:

Johan Erixon, Luleå SK, Luleå
Glenn Gradin, Kramfors-Alliansen, Kramfors
Lisa Hjälm, Gnesta FF, Gnesta
Carina Jerlov, HBIF, Kungsbacka
Tawgar Mashir, Lärje-Angereds IF, Göteborg
Rocco Milovanovic, FC Europe Juniors, Västerås
Susanne Olesen, Viggbyholms IK FF, Stockholm
Mia Pettersson, Idre-Särna SK, Idre
Morgan Wass, Kisa BK, Kisa
Tom Wegerup, Vessingebro BK/GOIF Ginsten, Falkenberg
Leo Bernava, Södertälje SK, Södertälje

De elva fotbollsföräldrarna kommer att närvara under Fotbollsgalan den 10 november. I samband med galan får de också en inspirationsdag och utbildning från SvFF.

Fotbollsföräldrar är ett samarbete mellan SvFF och SJ.

Läs mer om projektet på www.fotbollsforaldrar.se.