Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger

2018-års lägerdatum:

Pojklägret 1-6 juli
- Matcher fredag (PDF-dokument, 62 kB)
- Uppdaterat tidsprogram med planfördelning (PDF-dokument, 1,1 MB)

Arenaskiss Halmstad Arena (PDF-dokument, 1,0 MB)

- Program (PDF-dokument, 3,2 MB) (ej korrekt tidsprogram, men övrig info stämmer)

Flicklägret 24-29 juni
Matcher fredag (PDF-dokument, 46 kB)
Uppdaterat program med plantider (PDF-dokument, 136 kB)

- Program (PDF-dokument, 2,0 MB) (ej korrekt tidsprogram, men övrig info stämmer)

Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger genomförs i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare, där alla Sveriges 24 distrikt är representerade. Lägrena har arrangerats i många år, redan 1956 arrangerades det första pojklägret i Malmahed i Malmköping. Där genomfördes lägret fram till 1965.

Från 1965 och framåt är lägret förlagt på Halmstad Arena (f d Sannarps IP) i Halmstad. Det var också i Halmstad som det första flicklägret arrangerades 1981.

Under veckan samlar SvFFs 24 distriktsförbund de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten.

Varje distriktslag har två distriktsförbundskaptener, en målvaktstränare och 16 spelare. Under veckan genomförs utbildning i form av fyra träningspass och tre matcher. Till detta kommer också kvällsföreläsningar om kost, förebyggande av skador samt föreläsning av den blivande förbundskaptenen för åldersgruppen.

Det bjuds på mycket kvalificerad fotboll under dessa dagar. Matcher och träningar övervakas av bland annat representanter från Svenska Fotbollförbundet. Målsättningen med denna vecka är att utbilda och stimulera ledare och spelare från landets alla hörn.

Not. Begreppet Utvecklingsläger infördes säsongen 2016, tidigare kallades de Elitläger.