Internationella uppdrag

Nu är det dags igen för kvalspel ute i Europa för att kunna kvalificera sig till Champions League och Europa League. Kommande vecka har UEFA tagit ut följande domare och observatörer från Sverige.

9 juli spelas kval till Champions League mellan FK Sarajevo- Celtic FC i Sarajevo. Matchen börjar 19:45 lokal tid och domare i matchen är Glenn Nyberg. Som assisterande domare medföljer Daniel Wärnmark och Mahbod Beigi. Fjärde domare är Mohammed Al-Hakim.

Samma dag spelas också i samma kval matchen mellan Sûduva-Crvena Zvezda i Marijampole. Där kommer Peter Fröjdfeldt att vara domarobservatör.

Den 11 juli har vi 3 matcher med svenskt deltagande. Alla dessa är i kvalet till Europa League. I Skopje spelas matchen mellan Akademija Pandev-Zrinjski och där kommer Markus Strömbergsson att vara domarobservatör. Detta är debut för Markus i internationella sammanhang.

Kristoffer Karlsson har fått äran att samma kväll döma matchen mellan Bröndby-FC Inter Turku med avspark klockan 19:00. Som assisterande domare har han med sig Joakim Amri Nilsson och Mikael Hallin. Fjärde domare här är Magnus Lindgren.

Kaspar Sjöberg dömer mötet Aberdeen FC-RoPS Rovaniemi som har avspark 19:45 lokal tid. Fredrik Klyver och Peter Allheim är assisterande domare och som fjärde domare är Bojan Pandzic uttagen.

Elitdomare slutar och en jubilerar

Den 23 juni gjorde Nermin Cisic sin sista match som elitdomare, då han dömde matchen Jönköping-Trelleborg. Nermin har haft en lång och bra karriär som elitdomare där han dömde 4 Allsvenska matcher som domare, 151 matcher i Superettan och var med på 3 internationella uppdrag. Med sig på sin sista match hade han Niklas Alfredsson och Pär Leek som assisterande domare. Fjärde domare var Albert Mustafa.

I dag söndag jubilerar Stefan Johannesson då han gör sin match nummer 341 i Allsvenskan som domare i mötet AIK-Malmö. Därmed går Stefan upp i ensam topp över att ha dömt flest matcher i Allsvenskan genom tiderna. Han passerar idag Jonas Eriksson som ligger på 340. Martin Ingvarsson är därefter närmast på 338.

Kategori: Domare

Julia dömer i VM

I kvällens möte i VM:s grupp B mellan Sydafrika och Tyskland kommer svenska Julia Magnusson agera assisterande domare.

U21 match för team Ekberg

EM-slutspelet för U21 började igår i Italien med två matcher i grupp A. I dag fortsätter det med att grupp B går igång med matcherna Serbien - Österrike och Tyskland - Danmark. I matchen Serbien-Österrike så har Andreas Ekberg blivit uttagen att döma matchen, där han har Mehmet Cullum och Stefan Hallberg med sig som assisterande domare. Matchen börjar 18.30 och spelas i Trieste. Matchen sänds i SVT 2.

Josefin Aronsson i U-17 finalen för damer

På fredag spelas EM-finalen för U17 damer i Bulgarien i staden Albena. Matchen spelas mellan Holland-Tyskland klockan 13:30.

Glädjande för svensk del är att Josefin Aronsson är uttagen som assisterande domare av UEFA till detta hedrande uppdrag. Domare i matchen är Iuliana Demetrescu från Rumänien. Francesca Di Monte från Italien är den andre assisterande.

Bedömning av Hands

Svenska Fotbollförbundets domarkommitté har fastställt följande anvisningar för tolkning av handsregeln att gälla från seriestarten 2019.

Internationella uppdrag

Under det landslagsuppehåll som nu är så har vi en hel del domare och observatörer som är uttagna till uppdrag runt om i Europa.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter