Kategori: Domare

Julia dömer i VM

I kvällens möte i VM:s grupp B mellan Sydafrika och Tyskland kommer svenska Julia Magnusson agera assisterande domare.

U21 match för team Ekberg

EM-slutspelet för U21 började igår i Italien med två matcher i grupp A. I dag fortsätter det med att grupp B går igång med matcherna Serbien - Österrike och Tyskland - Danmark. I matchen Serbien-Österrike så har Andreas Ekberg blivit uttagen att döma matchen, där han har Mehmet Cullum och Stefan Hallberg med sig som assisterande domare. Matchen börjar 18.30 och spelas i Trieste. Matchen sänds i SVT 2.

Josefin Aronsson i U-17 finalen för damer

På fredag spelas EM-finalen för U17 damer i Bulgarien i staden Albena. Matchen spelas mellan Holland-Tyskland klockan 13:30.

Glädjande för svensk del är att Josefin Aronsson är uttagen som assisterande domare av UEFA till detta hedrande uppdrag. Domare i matchen är Iuliana Demetrescu från Rumänien. Francesca Di Monte från Italien är den andre assisterande.

Bedömning av Hands

Svenska Fotbollförbundets domarkommitté har fastställt följande anvisningar för tolkning av handsregeln att gälla från seriestarten 2019.

Internationella uppdrag

Under det landslagsuppehåll som nu är så har vi en hel del domare och observatörer som är uttagna till uppdrag runt om i Europa.

Steg 3 utbildning i Halmstad

I helgen genomfördes den ena av två träffar i landet där domarna som blivit uttagna till Steg 3 hade en sammankomst där man blandade teori och fysik. I Halmstad var det Jörgen Berggren som NaDu som höll i teorin och fyscoachen Elin Hegestrand som tog hand om fysiken. Kommande helg så är det de övriga domarna som har sin träff i Stockholm.

Coachutbildning på Bosön

Under helgen har alla coacher och fyscoacher som är ansvariga för domarna, haft sin årliga fortbildning ute på Bosön.

Mikael Svensson som är utbildningsansvarig i Domarkommittén, var den som höll i utbildningen för domarcoacherna.

Fyscoacherna 2019

Peter Glas var den som höll i trådarna för fyscoacherna. Under lördagen hade man besök av föreläsaren Emma Lindblom från RF som pratade om kostutbildning. Under söndagen gratulerades Hasse Rydén som under dagen fyller 75 år! Respekt!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter