Kategori: Domare

Sara och Julia dömer U-17 VM

Sara Persson och Julia Magnusson är nu uttagen till sin första match i U-17 VM som spelas i Uruguay. Fredag den 16 november dömer de matchen mellan Mexico - Brasilien. Detta är den första matchen i grupp B där även Japan och Sydafrika finns med. Matchen startar kl 17.00 (lokal tid).

Kategori: Domare

Sara och Julia på U-17 VM

Sara Persson och Julia Magnusson befinner sig just nu på U-17 VM i Uruguay.
Turneringen startade igår den 13 november och pågår till den 1 december.
Det är 15 st FIFA domare och 30 st Assisterande domare som är uttagna till denna turnering.

Sara kliver idag den 14 november in som 4:e domare i matcherna USA-Kamerun som spelas kl 14.00 (svensk tid). Domare i den matchen är Casey Reibelt från Australien.
Hon är även 4:e domare i matchen mellan Nord Korea-Tyskland som spelas kl 17.00 (svensk tid). Den matchen döms av Anastasia Pustovoytova från Ryssland.


Läs mer om turneringen på:

https://www.fifa.com/u17womensworldcup/


Johan Hamlin avslutade sin karriär i Örebro, samtidigt som Adam Ladebäck gjorde debut i Allsvenskan

går avslutades Allsvenskan och för en domare blev det den sista matchen. Det var Johan Hamlin som efter en lång och framgångsrik karriär nu har bestämt sig för att avsluta sin domarkarriär. Johan hann med att döma 155 allsvenska matcher.

Samtidigt som Johan slutade så gjorde Adam Ladebäck allsvensk debut, då han dömde matchen på Tele2 mellan Djurgården-Sirius.

Veckans uppdrag internationellt

Denna vecka har vi en hel del svenska domare ute på den internationella scenen.

Onsdagen den 7 november har Bojan Pandzic blivit tilldelad matchen mellan Bayern München-AEK Aten i Youth League av UEFA. Med sig som assisterande domare har han Magnus Sjöblom och Peter Allheim.

Samma dag spelas i Borås matchen mellan Elfsborg-Chelsea i Youth League. Där är Bo Karlsson domarobservatör.

På torsdagskvällen har Martin Ingvarsson fått ett uppdrag av UEFA , där han är domarobservatör i Europa League mötet mellan Bate Borisov-Chelsea.

Damma dag dömer Andreas Ekberg mötet Fenerbache-Anderlecht i Europa League. Med sig som assisterande domare har han Daniel Wärnmark och Stefan Hallberg. Fredrik Klyver är fjärde domare och som assisterande domare är det Kristoffer Karlsson och Glenn Nyberg.

Avslutningsvis så dömer Pernilla Larsson det avgörande VM-kvalet mellan Nederländerna-Schweiz för damer på fredag, det första av två möten. Vinnaren går till VM nästa år. Med sig har Pernilla som assisterande domare Sandra Österberg och Camilla Stendahl. Tess Olofsson är fjärde domare.

Kategori: Domare
Pernilla Larsson

Pernilla dömer play off-final

Den 9 november spelas det första mötet mellan Nederländernas och Schweiz damlandslag om den sista europeiska platsen till VM 2019 och matchen leds av ett helsvenskt domarteam med Pernilla Larsson i spetsen.

Internationella uppdragen fortsätter för våra domare och domarobservatörer

Under denna vecka så har vi följande domare eller observatörer ute på uppdrag i Europa.

Mellan den 22 oktober och 28 oktober spelas det en miniturnering för damer, WU-17, som spelas i Montenegro. På plats där har vi Jenny Palmqvist som domarobservatör. Samtidigt i samma turnering går ett gruppspel i Albanien där vi har Martin Ingvarsson på plats.

Den 24 oktober spelas matchen Lokomotiv Moskva-Porto i herrarnas Champions League. Domarobservatör på plats är Bo Karlsson.

Samma dag spelas även matchen Elfsborg-KR Youth på Borås Arena i UEFA Youth League. Domarobservatör på plats är Peter Fröjdfeldt.

Glenn Nyberg har fått uppdraget att döma matchen PSV Eindhoven-Tottenham i Youth League. Matchen spelas den 24 oktober och börjar 14:00. Med sig har han Mikael Hallin och Mahbod Beigi som assisterande domare. Fjärde domare är Allard Lindhout från Nederländerna.

Den 25 oktober har Christer Fällström blivit uttagen av UEFA att vara domarobservatör i matchen Köpenhamn-Slavia Prag i Europa League.

Avslutningsvis så spelas det två Futsallandskamper måndag och tisdag nästa vecka. Sverige möter Nederländerna i två landskamper, den första i Enköping på måndag och den andra i Uppsala på tisdag. Domare i dessa två landskamper är från Sverige Ademir Avdic och Fredric Nilholt. Ibrahim El Jilali är den tredje domaren som kommer från Nederländerna. Timekeeper i båda matcherna är Haris Curovac.

Jonny Ahlvin

Champions League matcher för våra domare

I morgon onsdag har vi två svenska damdomarteam ute i Europa för att där döma i Champions League.

I Holland så spelas matchen mellan Ajax-Lyon i det första mötet av två i åttondelsfinalerna i CL. Domare i matchen är Pernilla Larsson. Som assisterande domare är det Sandra Österberg och Camilla Stendahl. Fjärde domare är Lovisa Johansson. Matchen börjar 19:00.

Samma tid startar matchen mellan FC Zürich Frauen-Bayern München i Zürich. Domare är Sara Persson och som assisterande domare är det Julia Magnusson och Josefin Aronsson. Tess Olofsson är fjärde domare.

I morgon spelas även i samma turnering matchen mellan Chelsea-Fiorentina och där är Ingrid Jonsson domarobservatör.

Jonny Ahlvin

Europauppdrag för våra svenska domare

Ikväll spelas returmötet i damernas VM-kval mellan Danmark-Nederländerna i Billund, Danmark. I första mötet vann Nederländerna med 2-0. Matchen kommer att dömas av Sara Persson och som assisterande domare har hon med sig Julia Magnusson och Sandra Österberg. Fjärde domare är Pernilla Larsson.

Mellan den 10 oktober och 16 oktober spelas en miniturnering i Albanien för herrar U-19. Förutom värdnationen så är även Ukraina, Slovakien och Norge med. Där har vi svenskt deltagande på domarsidan med Mohammed Al-Hakim som domare och Fredrik Klyver som assisterande domare. Man har tillsammans Ukraina-Albanien i morgon onsdag och Slovakien-Albanien på lördag. Nästa tisdag avslutar man med mötet Albanien-Norge där Fredrik assisterar och där Mohammed är fjärde domare till den rumänske domaren Horatiu Mircea Fesnic.

Bojan Pandzic har blivit uttagen att döma ett EM-kval för herrar U21 mellan Ukraina-Skottland i Kiev den 12 oktober. Med sig har han då Peter Allheim och Daniel Ekman som assisterande domare. Fjärde domare är Patrik Eriksson.

Andreas Ekberg har blivit uttagen att döma Island-Schweiz i Nations League. Med sig som assisterande domare har han Mehmet Culum och Stefan Hallberg. Extra domare är Kaspar Sjöberg och Magnus Lindgren. Fjärde domare är Fredrik Nilsson.

Även Martin Strömbergsson har fått en match i Nations League. Den spelas den 16 oktober och är mellan Armenien-Makedonien.Där har han med sig Daniel Gustavsson och Joakim Amri Nilsson. Extra domare är Bojan Pandzic och Johan Hamlin. Fjärde domare är Magnus Sjöblom.

I EM-kvalet för U-21 så har Kristoffer Karlsson blivit uttagen att döma matchen Frankrike- Slovenien. Med sig har han Mikael Hallin och Andreas Söderqvist som assisterande domare. Robert Daradic är fjärde domare.

Samma sak gäller även för Glenn Nyberg som också har en U-21 match. Där är Victor Wolf fjärde domare och som assisterande domare är det Daniel Wärnmark och Mahbod Beigi som följer med.

På fredag spelas Grekland-Ungern i UEFA Nations League i Aten. Domarobservatör i den matchen är Bo Karlsson.

Nästa tisdag den 16 oktober spelas Nordirland-Slovakien i EM-kvalet för U-21 i Belfast på Windsor Park. Domarobservatör är Peter Fröjdfeldt.

Samma dag och i samma kval, U-21, spelas matchen Tyskland-Irland på Arena Heidenheim i Heidenheim. Domarobservatör där är Martin Ingvarsson.

Den 19 oktober till den 25 oktober spelas en miniturnering för WU-17 i Kroatien där förutom hemmanationen även Norge, Ryssland och Israel deltar. Laura Rapp är uttagen som domare och Josefin Aronsson som assisterande domare. Tillsammans dömer man Kroatien-Ryssland den 19 oktober och Ryssland-Israel den 22 oktober. Den 25 oktober är Laura fjärde domare och Josefin assisterande domare till Veronika Kovarova från Tjeckien i mötet Israel-Kroatien.

Jonny Ahlvin

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter