Kategori: Domare
Pernilla Larsson

Pernilla dömer play off-final

Den 9 november spelas det första mötet mellan Nederländernas och Schweiz damlandslag om den sista europeiska platsen till VM 2019 och matchen leds av ett helsvenskt domarteam med Pernilla Larsson i spetsen.

Internationella uppdragen fortsätter för våra domare och domarobservatörer

Under denna vecka så har vi följande domare eller observatörer ute på uppdrag i Europa.

Mellan den 22 oktober och 28 oktober spelas det en miniturnering för damer, WU-17, som spelas i Montenegro. På plats där har vi Jenny Palmqvist som domarobservatör. Samtidigt i samma turnering går ett gruppspel i Albanien där vi har Martin Ingvarsson på plats.

Den 24 oktober spelas matchen Lokomotiv Moskva-Porto i herrarnas Champions League. Domarobservatör på plats är Bo Karlsson.

Samma dag spelas även matchen Elfsborg-KR Youth på Borås Arena i UEFA Youth League. Domarobservatör på plats är Peter Fröjdfeldt.

Glenn Nyberg har fått uppdraget att döma matchen PSV Eindhoven-Tottenham i Youth League. Matchen spelas den 24 oktober och börjar 14:00. Med sig har han Mikael Hallin och Mahbod Beigi som assisterande domare. Fjärde domare är Allard Lindhout från Nederländerna.

Den 25 oktober har Christer Fällström blivit uttagen av UEFA att vara domarobservatör i matchen Köpenhamn-Slavia Prag i Europa League.

Avslutningsvis så spelas det två Futsallandskamper måndag och tisdag nästa vecka. Sverige möter Nederländerna i två landskamper, den första i Enköping på måndag och den andra i Uppsala på tisdag. Domare i dessa två landskamper är från Sverige Ademir Avdic och Fredric Nilholt. Ibrahim El Jilali är den tredje domaren som kommer från Nederländerna. Timekeeper i båda matcherna är Haris Curovac.

Jonny Ahlvin

Champions League matcher för våra domare

I morgon onsdag har vi två svenska damdomarteam ute i Europa för att där döma i Champions League.

I Holland så spelas matchen mellan Ajax-Lyon i det första mötet av två i åttondelsfinalerna i CL. Domare i matchen är Pernilla Larsson. Som assisterande domare är det Sandra Österberg och Camilla Stendahl. Fjärde domare är Lovisa Johansson. Matchen börjar 19:00.

Samma tid startar matchen mellan FC Zürich Frauen-Bayern München i Zürich. Domare är Sara Persson och som assisterande domare är det Julia Magnusson och Josefin Aronsson. Tess Olofsson är fjärde domare.

I morgon spelas även i samma turnering matchen mellan Chelsea-Fiorentina och där är Ingrid Jonsson domarobservatör.

Jonny Ahlvin

Europauppdrag för våra svenska domare

Ikväll spelas returmötet i damernas VM-kval mellan Danmark-Nederländerna i Billund, Danmark. I första mötet vann Nederländerna med 2-0. Matchen kommer att dömas av Sara Persson och som assisterande domare har hon med sig Julia Magnusson och Sandra Österberg. Fjärde domare är Pernilla Larsson.

Mellan den 10 oktober och 16 oktober spelas en miniturnering i Albanien för herrar U-19. Förutom värdnationen så är även Ukraina, Slovakien och Norge med. Där har vi svenskt deltagande på domarsidan med Mohammed Al-Hakim som domare och Fredrik Klyver som assisterande domare. Man har tillsammans Ukraina-Albanien i morgon onsdag och Slovakien-Albanien på lördag. Nästa tisdag avslutar man med mötet Albanien-Norge där Fredrik assisterar och där Mohammed är fjärde domare till den rumänske domaren Horatiu Mircea Fesnic.

Bojan Pandzic har blivit uttagen att döma ett EM-kval för herrar U21 mellan Ukraina-Skottland i Kiev den 12 oktober. Med sig har han då Peter Allheim och Daniel Ekman som assisterande domare. Fjärde domare är Patrik Eriksson.

Andreas Ekberg har blivit uttagen att döma Island-Schweiz i Nations League. Med sig som assisterande domare har han Mehmet Culum och Stefan Hallberg. Extra domare är Kaspar Sjöberg och Magnus Lindgren. Fjärde domare är Fredrik Nilsson.

Även Martin Strömbergsson har fått en match i Nations League. Den spelas den 16 oktober och är mellan Armenien-Makedonien.Där har han med sig Daniel Gustavsson och Joakim Amri Nilsson. Extra domare är Bojan Pandzic och Johan Hamlin. Fjärde domare är Magnus Sjöblom.

I EM-kvalet för U-21 så har Kristoffer Karlsson blivit uttagen att döma matchen Frankrike- Slovenien. Med sig har han Mikael Hallin och Andreas Söderqvist som assisterande domare. Robert Daradic är fjärde domare.

Samma sak gäller även för Glenn Nyberg som också har en U-21 match. Där är Victor Wolf fjärde domare och som assisterande domare är det Daniel Wärnmark och Mahbod Beigi som följer med.

På fredag spelas Grekland-Ungern i UEFA Nations League i Aten. Domarobservatör i den matchen är Bo Karlsson.

Nästa tisdag den 16 oktober spelas Nordirland-Slovakien i EM-kvalet för U-21 i Belfast på Windsor Park. Domarobservatör är Peter Fröjdfeldt.

Samma dag och i samma kval, U-21, spelas matchen Tyskland-Irland på Arena Heidenheim i Heidenheim. Domarobservatör där är Martin Ingvarsson.

Den 19 oktober till den 25 oktober spelas en miniturnering för WU-17 i Kroatien där förutom hemmanationen även Norge, Ryssland och Israel deltar. Laura Rapp är uttagen som domare och Josefin Aronsson som assisterande domare. Tillsammans dömer man Kroatien-Ryssland den 19 oktober och Ryssland-Israel den 22 oktober. Den 25 oktober är Laura fjärde domare och Josefin assisterande domare till Veronika Kovarova från Tjeckien i mötet Israel-Kroatien.

Jonny Ahlvin

Europa League match för Martin Strömbergsson

På torsdag dömer Martin Strömbergsson mötet mellan FC Krasnodar, Ryssland- Sevilla FC, Spanien i Europa Leagues andra gruppspelsomgång. Som assisterande domare har han Daniel Gustavsson och Joakim Amri Nilsson med sig. Extra domare är Mohammed Al-Hakim och Bojan Pandzic. Magnus Sjöblom är fjärde domare.

I första omgången vann Sevilla med 5-1 mot Standard Liege och Krasnodar vann borta med 1-0 mot Akhisar.

Jonny Ahlvin

Spelfri dag i Skåne

Förra veckan hade vi spelfri dag på tre ställen i Skåne för våra domare.

Huvudtemat för kvällen var Värdegrund och normer.

Vi hade bjudit in föreläsare som är specialister i ämnet.

Totalt kom ca 350 domare till träffarna och vi känner att detta är ett viktigt ämne som vi kommer fortsätta fokusera på även nästa säsong.

Målet med projektet är att domarna ska förstå vikten av att bemöta ledare och spelare på ett korrekt sätt och att vi alla är olika!

Jörgen Berggren Skåneboll

Svenska domare på uppdrag i Europa

Mellan den 30/9-6/10 så spelas en mini-turnering för U-17 i Ungern. De nationer som deltar förutom hemmanationen Ungern är Serbien, Litauen och Rumänien. Till denna turnering har två svenska domare blivit uttagna. Dels Kristoffer Karlsson som domare, dels Mahbod Beigi som assisterande domare. Kristoffer och Mahbod dömer sin första match på söndag i mötet mellan Rumänien-Ungern. Kristoffer och Mahbod har sedan tillsammans Ungern-Serbien den 6 oktober. Mahbod Beigi har också ytterligare ett uppdrag, det i matchen mellan Ungern-Litauen.

Den 2-8 oktober har Ingrid Jonsson blivit uttagen som domarobservatör i EM-kval för damer U-19 i Österrike.

Tess Olofsson och Josefin Aronsson har båda blivit uttagna till en mini-turnering Kroatien den 1-7 oktober för damer WU-19.. Förutom Kroatien deltar även England, Slovakien och Malta. Tess Olofsson dömer två matcher, dels Kroatien-Slovakien den 1 oktober och Slovakien-Malta den 4 oktober. Josefin är assisterande domare i båda dessa matcher och har även en match till, då i mötet Malta-Kroatien den 7 oktober.

Leif Sundell har blivit uttagen att vara domarobservatör i matchen Midtjylland-Bohemian FC i UEFA Youth League. matchen spelas den 3 oktober i Herning, Danmark.

Den 3-9 oktober spelas en mini-turnering i Helsingborg för damer WU-19. Nationerna som deltar är Sverige, Slovenien, Israel och Kazakhstan. Här kommer Camilla Stendahl att vara assisterande domare i tre matcher. Israel-Slovenien den 3 oktober, Slovenien-Kazakhstan den 6 oktober och Kazakhstan-Israel den 9 oktober. Lovisa Johansson kommer i dessa tre matcher att vara fjärde domare.

Den 4 oktober spelar Glasgow Rangers-Rapid Wien i Europa League på Ibrox Stadium i Skottland. Domarobservatör i den matchen är Christer Fällström.

Mathias Klasenius avslutar sin elitkarriär idag i Uppsala

Mathias Klasenius, en av Sveriges mest meriterade assisterande domare genom tiderna, avslutar idag sin karriär med matchen Sirius – Östersund i Uppsala.

Med enastående internationella meriter såsom final i Europa League, två semifinaler i Champions League, två Europamästerskap (semifinal 2016) samt ett Världsmästerskap (Brasilien 2014) lägger nu Mathias flaggan på hyllan.

Utöver att ha dömt 139 internationella matcher har Mathias också 274 allsvenska matcher på sin meritlista.

Kategori: Domare

Sara Persson dömer UWCL

Sara Persson dömer ikväll kl 19.30 Atlético de Madrid Féminas (ESP) - Manchester City Women's FC (ENG) i UEFA Women´s Champions League. Till sin hjälp har hon assisterande domare Julia Magnusson, Camilla Stendahl och 4:e domare Pernilla Larsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter