Europauppdrag för våra svenska domare

Ikväll spelas returmötet i damernas VM-kval mellan Danmark-Nederländerna i Billund, Danmark. I första mötet vann Nederländerna med 2-0. Matchen kommer att dömas av Sara Persson och som assisterande domare har hon med sig Julia Magnusson och Sandra Österberg. Fjärde domare är Pernilla Larsson.

Mellan den 10 oktober och 16 oktober spelas en miniturnering i Albanien för herrar U-19. Förutom värdnationen så är även Ukraina, Slovakien och Norge med. Där har vi svenskt deltagande på domarsidan med Mohammed Al-Hakim som domare och Fredrik Klyver som assisterande domare. Man har tillsammans Ukraina-Albanien i morgon onsdag och Slovakien-Albanien på lördag. Nästa tisdag avslutar man med mötet Albanien-Norge där Fredrik assisterar och där Mohammed är fjärde domare till den rumänske domaren Horatiu Mircea Fesnic.

Bojan Pandzic har blivit uttagen att döma ett EM-kval för herrar U21 mellan Ukraina-Skottland i Kiev den 12 oktober. Med sig har han då Peter Allheim och Daniel Ekman som assisterande domare. Fjärde domare är Patrik Eriksson.

Andreas Ekberg har blivit uttagen att döma Island-Schweiz i Nations League. Med sig som assisterande domare har han Mehmet Culum och Stefan Hallberg. Extra domare är Kaspar Sjöberg och Magnus Lindgren. Fjärde domare är Fredrik Nilsson.

Även Martin Strömbergsson har fått en match i Nations League. Den spelas den 16 oktober och är mellan Armenien-Makedonien.Där har han med sig Daniel Gustavsson och Joakim Amri Nilsson. Extra domare är Bojan Pandzic och Johan Hamlin. Fjärde domare är Magnus Sjöblom.

I EM-kvalet för U-21 så har Kristoffer Karlsson blivit uttagen att döma matchen Frankrike- Slovenien. Med sig har han Mikael Hallin och Andreas Söderqvist som assisterande domare. Robert Daradic är fjärde domare.

Samma sak gäller även för Glenn Nyberg som också har en U-21 match. Där är Victor Wolf fjärde domare och som assisterande domare är det Daniel Wärnmark och Mahbod Beigi som följer med.

På fredag spelas Grekland-Ungern i UEFA Nations League i Aten. Domarobservatör i den matchen är Bo Karlsson.

Nästa tisdag den 16 oktober spelas Nordirland-Slovakien i EM-kvalet för U-21 i Belfast på Windsor Park. Domarobservatör är Peter Fröjdfeldt.

Samma dag och i samma kval, U-21, spelas matchen Tyskland-Irland på Arena Heidenheim i Heidenheim. Domarobservatör där är Martin Ingvarsson.

Den 19 oktober till den 25 oktober spelas en miniturnering för WU-17 i Kroatien där förutom hemmanationen även Norge, Ryssland och Israel deltar. Laura Rapp är uttagen som domare och Josefin Aronsson som assisterande domare. Tillsammans dömer man Kroatien-Ryssland den 19 oktober och Ryssland-Israel den 22 oktober. Den 25 oktober är Laura fjärde domare och Josefin assisterande domare till Veronika Kovarova från Tjeckien i mötet Israel-Kroatien.

Jonny Ahlvin