Internationella uppdrag

Under det landslagsuppehåll som nu är så har vi en hel del domare och observatörer som är uttagna till uppdrag runt om i Europa.

Den 19-27 mars spelas ett EM-kval för U19 herrar i Kroatien. Bojan Pandzic är där uttagen av UEFA att döma och Fredrik Klyver som assisterande domare. Deltagande nationer är Tyskland, Ungern, Norge och hemmanationen Kroatien. Bojan dömer Tyskland-Norge och Kroatien-Norge och där är Fredrik Klyver med honom båda gångerna. Fredrik har ytterligare en match, då han har Tyskland-Kroatien som assisterande domare.

Samtidigt spelas det ett EM-kval för U19 herrar i Turkiet med hemmanationen, Italien, Österrike och Rumänien som deltagande nationer. Där är Kaspar Sjöberg uttagen som domare och Andreas Söderkvist som assisterande domare. Tillsammans skall dom döma Italien-Rumänien och Turkiet-Rumänien. Här har också Andreas Söderkvist fått Italien-Turkiet som assisterande domare.

Även i Italien går ett EM-kval för U19 herrar och där har Martin Ingvarsson blivit uttagen av UEFA som domarobservatör. Deltagande nationer är Belgien, Ukraina, Serbien och Italien.

Den 21 mars dömde Glenn Nyberg U21 landskampen mellan Tyskland-Frankrike tillsammans med Mikael Hallin och Robin Wilde som assisterande domare.

EM-kvalet för U17 damer i Borås som spelas mellan den 22-20 mars har förutom Sverige även Polen, Spanien och Slovakien i gruppen. Emelie Elfstrand är assisterande domare i de matcher Sverige inte spelar och Sara Wiinikka är fjärde domare i de matcherna också.

I samma EM-kval för U17 damer fast i Portugal, så har Laura Rapp blivit uttagen av UEFA som domare och Jilan Taher som assisterande domare. Deltagande nationer är förutom Portugal även Nordirland, Frankrike och Tjeckien. Laura och Jilan har Frankrike-Tjeckien och Portugal-Frankrike tillsammans. Jilan har även Tjeckien-Portugal som assisterande domare.

Den 24 mars dömde Mohammed Al-Hakim träningslandskampen för U21 mellan Frankrike-Danmark i Brest. Assisterandedomare i matchen var Peter Allheim och Daniel Gustavsson.

Avslutningsvis så har vi två domarobservatörer som blivit uttagna i EM-kvalet för herrar. Först ut var Peter Fröjdfeldt som i går var observatör i matchen Portugal-Serbien, sedan Christer Fällström som i kväll har Bosnien/H-Grekland.