Domarteamet består av:

En domare

Alla fotbollsmatcher leds av en domare. Det är domaren som är ytterst ansvarig för de beslut som domarteamet fattar, och det är därför domaren som är den som verkställer bestraffningar (ex. frisparksavblåsningar och utdelandet av varning och utvisning).

Två assisterande domare

Assisterande domare (AD) används i serier från och med Division 5 Herr respektive Division 2 Dam.

Assisterande domare, tidigare kallade linjedomare, assisterar domaren i bedömning av offside och vid inkast, inspark och hörnspark. AD skall även assistera domaren i bedömning av otillåtet spel.

En fjärdedomare

I Sverige används fjärdedomare i Allsvenskan och Superettan, samt i Obos Damallsvenskan. Fjärdedomarens främsta ansvar är att biträda domaren med att leda matchen i enlighet med spelreglerna. Dessutom administrera sådant som sker i det tekniska områdets närhet (såsom spelarbyten), samt vara beredd att ersätta domaren eller assisternade domarna om någon av dessa skulle vara oförmögen att fullfölja matchen.

En femtedomare

Femtedomare används i större mästerskap, och har till uppgift att ersätta de assisterande domarna om någon av dem skulle vara oförmögen att fullfölja matchen.

Två "Additional Assistant Referees"

Additional Assistant RefereeDessa så kallade "extra-domarna" har till uppgift att bistå domaren. De har sin placering vid mållinjen mellan målet och den assisterande domaren.