Svenska Cupen Final

Denna text vänder sig till föreningar som spelar semifinal och kan gå till final i Svenska Cupen!

Lotten av hemma plan innebär helt enkelt att hemma laget har fördelen av hemma plan och är därav ansvarig arrangör. I ansvaret vilar precis samma ansvar som vid en vanlig Allsvensk hemma match. Arrangerande förening får ett arrangörsbidrag av SvFF som ska täcka de faktiska kostnaderna för planhyra, organisation, personalkostnader, säkerhetskostnader, VIP etc. Samtliga biljettintäkter ska redovisas och allt överskott delas lika mellan arrangerande förening, borta lag och SvFF. Säsongskort gäller ej!

SvFF ersätter borta laget (25 personer) för resa, en övernattning, en frukost/lunch/middag inklusive chaufför. SvFF ersätter arrangerande förening för genomförandet av matchevenemanget, så som Arenahyra, OV, Publikvärdar, VIP, Speaker, uppsättning arenareklam, överenskommen marknadsföring, blommor.

Supporters och biljetter: Varje förening har ansvar för sina egna supportrar. Hemma laget och borta laget har sina respektive klack sektioner. Borta laget disponerar 10% av biljetterna i respektive kategori. Borta laget måste meddela inom ett av SvFF bestämt datum om de inte ska nyttja hela sin tilldelning av biljetter. Övriga sektioner är fria att köpa för vem som helst. Respektive lags säsongsbiljetter gäller inte på denna match.

I övrigt är matchen precis som vilken hemma/borta uppgörelse i allsvenskan och vi hänvisar därför till Elitfotbollsmanualen.

Punkter i Svenska Cup Finalen som avviker delvis från ert vanliga allsvenska matcharrangemang:

Biljetter: 7-10 VIP och 50 kat 1 biljetter till Arrangerande förening och borta lag. SvFF har ett antal VIP och sponsorbiljetter som ska blockas innan biljettsläpp.

Presskonferens / flash, Ny bakgrundskärm: Svenska Cupen. Kommer med packning från SvFF.

Affischer, SvFF tar fram affischer som ska spridas och sättas upp. SvFF Layout för Cupen. Arrangerande förening, borta lag och SvFF ska exponera den på respektive hemsida.

Programblad, SvFF tar fram program blad på 8 sidor. Arrangerande förening och borta lag disponerar inga sidor. Priset är 10 kr och intäkten för försäljningen ska gå till arrangerande förenings ungdomslag.

Bollar av märket Adidas kommer att skickas ut till båda lagen innan för träning. Borta laget tar med sig sina bollar till arenan för att använda till uppvärmning och lamnar dem sedan där för arrangören att skicka tillbaka i SvFF's packning. Matchbollarna kommer med Packning från SvFF.

Arenareklam, SvFF har rätt till all arenareklam. Arenan hyrs "clean court". Arrangerande förening ansvarar för att det finns skyltar att fästa reklamen på. Arrangerande förening och borta lag har inga egna skyltar.

Bollpojkar/bollflickor. Arrangerande förening använder sina vanliga bollpojkar/flickor, men de kommer att få låna kläder av märket Umbro. Kläderna kommer med packningen från SvFF och är för 13-14 åringar.

Knattar, är alltid ett trevligt inslag och vi föreslår samma som allsvenskan. Om det är sent på året och kallt föreslår vi att punkten stryks i med hänsyn till att de inte ska behöva stå och frysa.

Speaker och Nationalsång och inmarschmusik. Det är viktigt att speakern är neutral och att ni inte heller spelar arrangerande förenings hyllningsmusik utan spelar neutral musik. Inmarsch och nationalsång samt speaker text rörande prisceremonin kommer från SvFF.

Prisceremoni. Arrangerande förening tar fram ett prisbord 70x100, och beställer 25 st blombuketter till varje lag + 4 till domarna samt en reklamställning att fästa vinnar skylten på. 0,9 x 6 m. SvFF tar med sig duk till prisbordet, 18 medaljer till varje lag, pokalen och prisutdelare. Vilka i laget som ska ha medaljer avgör lagen själva.

Redovisning. För dem föreningar som är AB vill ni att ni redovisar er kostnader till oss exklusive moms. SvFF betalar ut ett arrangörsbidrag som täcker kostnaderna. Intäkterna ska redovisas efter avdragen 6% moms och sättas in på PG 4633-4 alt BG 620-7799. För Ideella föreningar redovisar ni med moms.

Förbundsstyrelsen kan komma att utfärda särskilda anvisningar.

Cupfinalen är alltid TV sänd.

Lycka till!