Domarrapport i match med FOGIS livescore

Från och med säsongen 2014 rapporteras vissa tävlingar live av föreningar genom FOGIS Mobilklient. I dagsläget handlar det om Elitettan (från 2014-) och Division 1 herrar (från 2015-).

I vissa distriktsförbund rapporteras även Division 2 damer och Division 4 herrar.

I dessa matcher kommer domaren se ett par nya funktioner i Domarrapporten.

Det finns två saker som skiljer sig i domarrapporten i en match som liverapporterats.

  1. Möjligheten att "låsa" matchen så att liverapportör inte kan ändra mer. Detta bör du göra innan du börjar din inrapportering.
  2. Möjligheten att se de sena ändringar som gjorts i laguppställningen, dvs de som sannolikt inte är med på det utskrivna papper du fått från lagen.

Stäng rapportering för förening

Om matchen liverapporterats, och föreningen inte markerat att den avslutat rapporteringen, ser du det i din domarklient som en text "OBS! Matchen har ev liverapporterats av förening utan att rapporteringen avslutats". Du har även då en knapp med texten "Stäng rapportering". Denna möjlighet finns både i mobilklienten och den vanliga FOGIS domarklient.

mobil domarklient, stäng rapportering

FOGIS domarklient, stäng liverapportering

OBS! Du behöver inte markera Stäng rapportering om du i mobilklienten endast tänkt rapportera in slut- och halvtidsresultat och sedan vid senare tillfälle slutföra domarrapporten.

Visa sena ändringar i matchtrupp

För att du lättare ska kunna se vilka sena ändringar som skett i matchtruppen visas nu i FOGIS de ändringar som har gjorts en timme innan match eller senare, dvs de ändringar som gjorts av liverapportören.

Om sådana ändringar gjorts ser du en markering i domarrapporten (se bilder nedan).

Notera dock att föreningarna kan gjort andra ändringar i tiden mellan laguppställningen skrivits ut och liverapportören gör sina ändringar, så var alltid noggrann när du stämmer av den inrapporterade laguppställningen i FOGIS med den du har med från matchen.

I FOGIS Domarklient ser du följande text och kan klicka på Historik för att se korrigeringar.

FOGIS domarklient, sena ändringar

I Mobilklienten ser du dels denna markering på Matchsidan.

mobil domarklient, sen ändring matchsidan

Och sedan på respektive Laguppställning följande block högst upp.

mobil domarklient, sen ändring laguppställning