U17-VM-laget till Fotbollsgalan

Den svenska truppen till U17-VM kommer att närvara vid Fotbollsgalan i Globen på måndag.

U17-landslagets VM-framgångar har inte bara gett eko i fotbollsvärlden. Nu har de blivit bjudna att gå på den finaste fotbollsfesten Sverige har. På måndag sitter laget på Fotbollsgalans parkett i Globen tillsammans med gräddan av svensk fotboll.

Fotbollsgalan 2013

Fotbollsgalan 2013

Den svenske landslagschefen Lars Richt har under några dagar följt laget på plats i Förenade Arabemiraten. I går tog han farväl för att fara hem – och passade på att bjuda hela gänget på gala.
– Jag tycker det är självklart att vi får fira och uppmärksamma det här fantastiska laget, säger Lars Richt vars inbjudan möttes av applåder från spelarna.

Sveriges U17-lag har visat världen att Sverige kan spela fotboll. Överallt de dragit fram under U17-VM har de mötts av en ökande respekt.
Ledare från andra nationer, kommentatorer och reportrar undrar hur det är möjligt att lilla Sverige fått fram ett så framgångsrikt lag.

Nu kommer uppskattning även från de egna leden.
– Det är oerhört viktigt för kommande arbete med den här typen av resultat. Det inspirerar och det visar att vi jobbar på rätt sätt, säger Lars Richt.

Även de svenska U17-flickorna har flyttat fram svensk ungdomsfotboll några positioner. De tog silver på EM i Polen i somras och kommer att finnas bland den inbjudna fotbollseliten på måndag.

fogis.se - Fotbollsgalan