TV4 sänder Fotbollsgalan

Nu är det klart att det blir TV4 som sänder Fotbollsgalan.
Den 5 november direktsänder TV4 galan där de bästa svenska fotbollspelarna under året prisas. Sändningen kommer att ske på bästa tid - 20-22.

TV4 har tecknat avtal med Svenska Fotbollförbundet om Fotbollsgalan för tre år framåt.

Och i år lär det finnas gott om skäl att fira, det är ju ett särdeles framgångsrikt svenskt fotbollsår som ska summeras. Herrarna VM-klara, damernas EM-silver och efterföljande smakstart på VM-kvalet och så då förstås den nationella fotbollen med raffel in på mållinjen i både herrarnas och damernas Allsvenska. Förhoppningsvis kan U21-herrlandslaget greja en EM-biljett också, men det sker i så fall veckorna efter Fotbollsgalan sänts.

Galan äger rum på Cirkus i Stockholm och där kommer både herr- och damlandslagen att hyllas för sina framgångar under året. På plats finns också årets allsvenska seriesegrare.

- Det är kul att vi nu nått fram till ett samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi kommer nu vidareutveckla och förnya Fotbollsgalan och göra den till ett av Sveriges största idrottsevenemang, säger TV4:s sportchef Mats Pettersson.

Fotbollsgalan förlängs och sänds på bästa sändningstid, kl. 20.00.

- Vi är väldigt nöjda med att Fotbollsgalan nu kommer att sändas på en familjevänlig tid och över samarbetet med TV4, säger Lars-Åke Lagrell, ordförande för Svenska Fotbollförbundet.

Fotbollsgalan sänds i TV4 kl. 20.00-22.00 måndagen den 5 november