Suzanne och Jessica leder Galan

Jessica & SuzanneTV4:s populära sportprofiler Jessica Almenäs och Suzanne Sjögren är programledare för Fotbollsgalan 2005, där årets bästa fotbollsprestationer och fotbollsspelare utses och hyllas. På scen uppträder bland andra världsartisterna The Cardigans, Per Gessle, Andreas Johnson och förhoppningsvis även megastjärnan Madonna. Galan direktsänds inför publik från Hovet i Stockholm måndagen den 14 november klockan 20.00.
Suzanne Sjögren är mest känd som TV4:s sportankare men har även varit programledare för Fotboll: La liga och Sporten Plus i TV4 Plus. Jessica Almenäs har tittarna sett i Vinnare V75 på TV4 och som en av programledarna i förra årets Fotbollsgala.
Gessle, Johnson & Cardigans
Självklart bjuder Fotbollsgalan 2005 på musik i världsklass. Per Gessle ger ett smakprov från sitt nya projekt - Son Of A Plumber och Andreas Johnson som hade en världshit med Glorious är nu tillbaka med Show Me XXXX. Båda tv-debuterar med sina nyheter och svenska världsstjärnorna The Cardigans framträder.
Fotbollsgalan 2005Sveriges bästa fotbollsspelare och flera av de internationella fotbollsstjärnorna är på plats liksom flera av Sveriges genom tiderna främsta fotbollsprofiler, alla för att emot priser eller för att hylla sina vänner och kollegor. Nomineringarna till de olika priserna presenteras inom någon vecka. Två av galans mest prestigefyllda priser, som också delas ut under kvällen, är Sportbladets och Fotbollförbundets Guldbollen, som tilldelas bäste manliga spelare och Sydsvenskans och SvFF:s pris Diamantbollen som tilldelas bästa kvinnliga spelare.
Fotbollsgalans flygande reportageteam, Latin Kings-rapparen, tillika AIK:aren, Dogge Doggelito och en av Sveriges mest hängivna supportrar, Hammarbys Johan "Tomten" Johansson, gör även i år nedslag hos personer med anknytning till fotbollen.
Biljetter till Galan
Till Galasidorna