Övriga utmärkelser 2005

Peter Fröjdfeldt & Jenny PalmqvistUnder en galakväll delas många priser ut. Utöver priserna i direktsändning bandas en del och visas i sändning medan några delas ut utanför tv-kamerorna.
Årets domare
Herrar: Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna
"Fröjdfeldt är spelarnas, ledarnas och supportrarnas domarfavorit. Sätter fotbollen främst, vill synas så lite som möjligt - men ändå vara nära händelsernas centrum. Följsam, rutinerad, kollegial - han har allt en bra domare ska ha!"
Damer: Jenny Palmqvist, Göteborg
"Jenny Palmqvist är domarfavoriten bland de kvinnliga domarna. Har kommit tillbaka efter en operation i våras och visat att OS-finalen 2004 inte var en tillfällighet. Rutinerad, följsam domare som läser spelet på ett förtjänstfullt sätt - och med glimten i ögat."

Folkets hjältar

Pris från kampanjen "Älska Fotboll".
Mottagare Maria Henriksson Malmö FF, Michael Högfeldt Örgryte IS, Camilla Gustafsson Djurgården.
Årets Plan
Utsedda efter betygsättning under säsongen från gästande lag och domare i Allsvenskan och Damallsvenskan.
Herrar: Söderstadion (Hans Svensson och David Helge tog emot priset).
Damer: Stockholms Stadion (Jonny Costmar och Andreas Wikström tog emot priset).

Fair Play
Gefle IF, GAIS och KIF Örebro.
Per Olsson, Roland Nilsson och Pia Sundhage tog emot priserna.
Lennart Johanssons stipendium
Lennart Johansson delade ut 5.000 kr i form av ett stipendium till Hanna Marklund, Sunnanå, för hennes folkliga inställning till sin idrott.
Årets Nordahl-stipendiat
se denna sida
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - -
Jurykommentarer 2005

Herrar:
"I ett par av prisklasserna blev valet ganska tidigt klart och kändes helt naturligt. I några av dem blev det en längre diskussion. Glädjande nog den största diskussionen om vem som skulle bli årets nykomling, där det fanns många kandidater i år, fler än bland de som var nominerade, och där det var väldigt jämnt innan vinnaren utsågs."
Jury: Ralf Edström, Pontus Kåmark, Lars Lagerbäck, Thomas Nordahl, Tommy Svensson, Tommy Söderberg, Tommy Theorin, Ola Wenström och Per Ågren.
Damer:
"På damsidan blev det en längre diskussion framförallt om två kategorier: årets genombrott och årets tränare, där det fanns flera starka kandidater till priset och därmed en levande jurydiskussion. I en av priskategorierna reserverade sig en av jurymedlemmarna."
Jury: Ulf Bergquist, Anette Börjesson, Thomas Dennerby, Marika Domanski Lyfors, Thorsten Frennstedt, Pontus Kåmark, Ola Wenström.