Tidernas Mål nytt pris på Fotbollsgalan 2006

Guldbollen, Diamantbollen, alla årets bästa spelare kommer att premieras på årets Fotbollsgala som genomförs på Hovet i Stockholm måndag 13 november och som TV4 direktsänder kl 20.00-22.00 samt "Eftersnack" i TV4+ med start 21.55.
Tittare, läsare kommer att bjudas in att rösta fram Tidernas Mål också, med start imorgon lördag 14 oktober på tv4.se och aftonbladet.se. De 15 målen kan du också se på vår hemsida. Galan leds av Jessica Almenäs och Adam Alsing.

Sverige-ParaguayEfter sommarens VM-äventyr, succéstarten på herrarnas EM-kval, damernas VM-avancemang och en rafflande slutspurt i allsvenskan är svensk fotboll hetare än på länge. Men säsongen lider mot sitt slut, och det ska som vanligt firas med svensk fotbolls stora galakväll.

Årets främsta svenska fotbollsprestationer, med Guld- och Diamantbollen som två av de riktigt stora höjdpunkterna under kvällen, ska premieras. Förutom våra främsta fotbollsprofiler genom tiderna bjuder Fotbollsgalan på reportage, humor samt högoktaniga prisutdelare och artister - däribland Orup, som gör comeback och tv-premiär med sin nya singel "måndag-fredag".

Nytt för i år - och en annan av höjdpunkterna - är att tv-tittarna rösta fram "Tidernas mål" inom svensk fotboll. I morgon, lördagen den 14 oktober, presenteras de 15 nominerade målen på sajterna tv4.se, aftonbladet.se och svenskfotboll.se. Omröstningen sker på tv4.se och aftonbladet.se.

Jessica AlmenäsProgramledare för Fotbollsgalan 2006 blir Adam Alsing och Jessica Almenäs.

- Det blir tredje året i rad som jag leder galan. Ifjol blev ju lite liv så jag har lite att leva upp till i år om jag ska slå det. Men är det gala vill man ju gärna bjuda på något lite extra och det ska nog gå bra i år också säger Jessica Almenäs.

- För mig är det första Fotbollsgalan, men som fotbollsälskare kan jag inte tänka mig ett bättre uppdrag. Snygga mål, snygga fotbollsspelare och så Jessica vid min sida. Det blir en fantastisk galakväll, säger Adam Alsing.

Tittarna får också återuppleva sommarens stora VM-äventyr, då hela Sverige snackade fotboll och det kändes som om hela Sverige var på plats i Berlin när Sverige mötte Paraguay. Fotbollsgalans kultiga reportageteam, Latin Kings-rapparen och AIK:aren Douglas "Dogge Doggelito" Leòn, och en av Sveriges mest hängivna supportrar, Hammarbys Johan "Tomten" Johansson, tar tv-tittarna med på en annorlunda nostalgitripp bakom VM-kulisserna.

En annan nyhet för året är att Suzanne Sjögren bjuder in till Eftersnack i TV4 Plus, direkt efter avslutad fotbollsgala. Där blir det intervjuer med några av kvällens huvudpersoner, mingel med prominenta gäster, fylliga reportage och en sammanfattning av fotbollsåret tillsammans med några av Sveriges mest färgstarka sportkrönikörer och pristagarna.

Under Fotbollsgalan delas bland annat följande priser ut (både herr och dam om inget annat anges):

 • Guldbollen (herr, delas ut av Svenska Fotbollförbundet och Sportbladet)
 • Diamantbollen (dam, delas ut av Svenska Fotbollförbundet och Sydsvenska Dagbladet)
 • Tidernas mål (utses av svenska folket och tv-tittarna)
 • Årets målvakt
 • Årets back
 • Årets mittfältare
 • Årets forward
 • Årets genombrott (dam)
 • Årets nykomling (herr)
 • Årets tränare
 • Årets domare

Nomineringarna i de olika kategorierna offentliggörs den 23 oktober.

Fotbollsgalan 2006 sänds måndagen den 13 november kl. 20.00 i TV4.

Fotbollsgalan 2006: Eftersnack sänds direkt efter Fotbollsgalan, kl. 21.55 i TV4 Plus.

Biljetter till Fotbollsgalan 2006