Cruyff ger svenska spelare chans till utbildning

I samband med Fotbollsgalan delade Johan Cruyff ut fyra stipendium till Svenska Fotbollförbundet, avsett för svenska spelare som ska ges en möjlighet till utbildning på Cruyffs Institut i Stockholm.

Johann Cruyff flankerad av Henrik Bergqvist och Lars-Åke Lagrell.

En av världens absolut bästa fotbollsspelare genom tiderna, Johan Cruyff, gästade den 16:e Fotbollsgalan i Malmö på måndagen och delade ut TV4:s och SvFF:s Hederspris.
Johan Cruyff har vunnit titlar med både landslag och klubblag, avgjort massor av matcher, varit tränare för de stora lagen – och alltid en perfekt företrädare för fotbollen.
I samband med Galan delade han också ut fyra stipendium till Svenska Fotbollförbundet, avsett för svenska spelare som ska kunna ges en möjlighet till utbildning på Cruyffs Institut i Stockholm.
Det är företaget Forward Academy som tillsammans med Handelshögskolan och IFL svarar för utbildningen i Cruyffs Instituts namn.

De fyra stipendierna, två till herr respektive dam, gäller under 2011. Kraven för spelarna att erhålla stipendiet är bland annat att man har genomgått gymnasial utbildning, och det ska helst vara aktiva spelare.

Mer detaljer kring stipendierna kommer längre fram, liksom ansökningskriterier och annat.
- Det ger oss en god möjlighet att erbjuda spelare att förena nytta (studier) med nöje (fotboll). Det ligger sannerligen i tiden och vi hoppas hitta en lösning tillsammans med Cruyffs Institut framöver kring alla kriterier, det är en mycket bra möjlighet för våra spelare, säger Marika Domanski Lyfors, fotbollschef på SvFF.