Fotbollsgalan: Johan Cruyff gäst i Malmö

En av världens bästa fotbollspelare genom tiderna gästar Fotbollsgalan i Malmö på måndag som prisutdelare: Johan Cruyff.

Johan Cruyff i VM-finalen 1974.Cruyff har spelat VM-final (förlust mot Tyskland 1974) och vunnit EM-brons med Holland, han har utsetts till Europas bästa spelare tre gånger, fört Barcelona till seger i Champions League och vann tre raka Europacuptitlar med Ajax. Efter sin karriär var han även framgångsrik tränare.

- Det är en mycket stor ära för Svenska Fotbollförbundet att Cruyff kommer. Han var sannerligen en riktig världsspelare, och är i klass med spelare som Pele, Maradona och Franz Beckenbauer som nämns att ha utvecklat fotbollen genom sin egen teknik. För två år sedan gästade Pele Fotbollsgalan, och att vi nu får tillfället att se även Johan Cruyff bland våra duktigaste spelare i både landslag och klubblag, ger givetvis Galan en extra glans och värdighet, säger SvFF:s informationschef Jonas Nystedt.

Cruyff jobbar också med Cruyff Institutes, som numera har verksamhet även i Sverige (Stockholm) och på olika ställen i världen.