Hoffmaestro, Carlson, Alme och Thuresson på galan

Elvamannabandet Hoffmaestro, ett av Sveriges populäraste liveband står på scenen på Fotbollsgalan på måndag kväll.
Även Magnus Carlson, Joel Alme och Svante Thuresson framträder i ett exklusivt samarbete bara för Fotbollsgalan. En musikalisk hyllning till alla trogna fans och supportrar som finns där för sitt lag i vått och torrt, i medgång och motgång. Samtidigt en kärleksförklaring till fotbollen och alla lag.

Fotbollsgalan sänds i TV4 på måndag 15 november klockan 20.00. Programledare är Peter Jihde.

Hoffmaestro - folkets Band

Det Stockholmsbaserade 11-mannabandet Hoffmaestro har alltid gått sin egen väg. De har under flera års tid opererat under den mediala radarn och på egen hand byggt upp en nära relation till sin trogna och ständigt växande publik. Detta har fått som följd att de stora medierna blivit de sista att upptäcka det som otvivelaktigt blivit ett faktum – att Hoffmaestro i dag är ett av landets största band.

Frågan många journalister ställer sig är hur ett band nästan obemärkt lyckas nå den punkt där man, i stort sett utan någon medial draghjälp, drar över 30 000 personer mitt på eftermiddagen på Peace & Love, eller fyller Gröna Lund till den grad att nöjesparken tvingas stänga grindarna en regnig kväll i september med tusentals skrikande fans utanför som tvingas vända hem.
Svaret skrivs internet, djungeltrumman och framför allt ett enträget turnerande. Det finns inget annat band som gjort lika många spelningar i Sverige i år.
Hoffmaestros tidigare album "the Storm" Har under det gångna året även varit ett av de mest spelade albumen på Spotify och låtar som "Highway Man" och "So Do You" har seglat upp som stora internethits.

Den 6:e oktober släpptes den efterlängtade uppföljaren "Skank-a-tronic Punkadelica" på den egna labeln "Chraamofon". Albumet gick rakt in på andra platsen på albumlistan. Plattan släpptes ihop med lanseringen av deras nya hemsida www.hoffmaestro.com där publiken kommer kunna följa med i det kreativa arbetet och ges en intim inblick i hur det kan gå till bakom kulisserna.

Djurgårdaren Svante Thuresson

Svante Thuresson, denne jazzlegend började sin musikerbana som trumslagare. 1963 blev han medlem i sextetten Gals and Pals, vilket resulterade i TV- och revyframträdanden i bland annat AB Svenska Ords produktioner och i Povel Ramels Knäppupp-revyer.
Han har medverkat i flera melodifestivaler, bland annat representerade han och Lill Lindfors Sverige i Eurovision Song Contest 1966 med låten Nygammal vals och slutade på andra plats.
Svante hade även flera låtar på Svensktoppen under slutet av 1960-talet samtidigt som han
parallellt spelade in material av mer "seriös" karaktär
inom soul- och jazzfacket.

Under 1970-talet ville han medvetet komma bort från rollen som svensktoppsartist och började en konstnärlig nydaning vilket resulterade i färre skivor och mer spridda åtaganden. Svante var också producent och producerade bl. a. Cornelis Vreeswijks Narrgnistor 2 från 1978. Under senare hälften av 1980-talet reste han mest land och rike runt i olika jazzkvartettskonstellationer men återvände till den populärmusikaliska scenen i början av 1990-talet och har sedan dess haft en grundmurad särställning inom den svenska musiken.

Hammarbyaren Magnus Carlson

Magnus Carlson, en av Sveriges allra bästa sångare. Mest känd som sångare i popgruppen Weeping Willows. Han har dessutom en lång hyllad solokarriär jämte Weeping Willows och har släppt flera soloalbum, både på svenska och engelska. Har gjort ett flertal samarbeten med så vitt skilda artister som Petter, Axwell, Håkan Hellström, Freddie Wadling, Svante Thuresson m fl, m fl.

Just nu aktuell med andra albumet med sitt jazzband "Magnus Carlson & The Moon Ray
Quintet", "Echoes", som utkommer 3/11.

Blåvitt-supportern Joel Alme

Kritikerrosade Joel Alme släppte 2008 års mest hyllade album "A master of ceremonies" och intresset har i ihärdigt hållit i sig.
Våren 2009 fick han äran att skriva IFK:s nya inmarschlåt. Han blev specifikt utvald att göra detta. Och "Heja Blåvitt" gick efter dryga 30 år i graven. I dag står över 20 000 fans på läktarna och sjunger med i "Snart skiner Poseidon".

Joel spelade på alla stora sommarfestivaler förra sommaren och avslutade på Way Out West med en succéspelning. Han fick lysande recensioner och i bloggarna och krönikorna blev han festivalens snackis.
Pierre på Sonic skrev, "att han kommer bli vår nya folkhjälte och förmodligen kommer han få en spårvagn uppkallad efter sig redan nästa år".