December har börjat bra!

Sitter på tåget hem från Stockholm och ska hem och vända i Uddevalla för att resa tillbaka imorgon. Mycket resor blir det…

Igår träffade jag våra match- och säkerhetsdelegater tillsammans med SEF-klubbarnas säkerhetsansvariga när de summerade säsongen som gått, men också blickade framemot säsongen 2014. Detta gäng är viktigt i arbetet som bygger på att skapa ännu trivsammare evenemang i den inhemska herrelitfotbollen. Tack för gott jobb och häng i för att vi ska få ett ännu bättre 2014. Hänger det bara på det här gänget så känner jag optimism!

Kvällen ägnades åt julmiddag med Stockholms Fotbollförbund. Ett av våra oerhört engagerade distrikt, men också ett distrikt med stora utmaningar inte minst i perspektivet av den stora inflyttningen till huvudstaden med omnejd. Kul att höra distriktets ordförande, Ylva Johansson, berätta om distriktets förändringsarbete med fokus på förändring och utveckling. Många spännande projekt som är viktiga för distriktet i sig, men också för svensk fotboll som helhet.

Räknar vi in de sista skälvande timmarna av november och den första delen av december så har sista delen av fotbollsåret börjat fint. Vårt representantskap tog ett antal skarpa beslut och då tycker jag det är särskilt värt att notera att vi skärper attityden mot alla förekomster av rasism och motsvarande skärpning sker avseende sk matchfixing. Dessa två bedrövliga företeelser ska bort från vår idrott! De hör inte hemma inom fotbollen. Nu har vi förbättrat våra verktyg i kampen mot detta!

I veckan gjorde vi upp med en förlängning av samarbetet med Erik Hamrén som Förbundskapten för vårt herrlandslag. Det känns mycket bra och jag är helt övertygad om Erik är rätt man att leda landslagsskutan mot Frankrike och EM 2016. Dit ska vi och resan är nu påbörjad genom att vi klarat av första pusselbiten. Tack för gott samarbete, Erik, och lycka till i ditt viktiga uppdrag.

Igår fick vi ett glädjebesked från Per Broberg, förbundskapten för vårt landslag i Futsal. Vi kan nu titulera oss Nordiska mästare efter att ha besegrat såväl Finland som Norge i de avslutande matcherna i Nordic Cup, inofficiellt nordiskt mästerskap.

Starkt gjort, det är ju faktiskt bara ett år sedan vi spelade vår allra första landskamp i Futsal.

Avslutningsvis ett mycket glädjande besked från domarsidan. I dagens U17-final i England, där Tyskland tar sig an Spanien leds matchen av en av våra duktiga domare, Sara Persson. Sara får till sin hjälp Mathilde Abildgaard från Danmark, Katalin Török från Ungern och som fjärdedomare Ana Minic från Serbien.

Kick-off för EM-finalen är kl 18.00 och vi säger lycka till, Sara!

Ja, en bra start på december som uppenbarligen likt alla andra månader året runt är en stor fotbollsmånad. För en annan som är uppväxt med de allra första matcherna från engelska ligan när TV-sändningarna började i min ungdom. En match varje lördag var vad som bjöds de svenska svältfödda fotbollsentusiasterna under vintermånaderna. Nu är det annorlunda…

Förutom ovanstående som ger vår idrott uppmärksamhet noterade jag i TV-tablån att det är 34 direktsända fotbollsmatcher i TV under denna helg. Snacka om intresse för vår idrott. Tack för det!!

Karl-Erik