Drömmen om VM lever och en del andra drömmar också!

Ännu en intensiv fotbollsvecka är tillända och söndagskvällen lägrar sig. Reste hem med charterflyget från Lissabon och landade på Arlanda 05.20 i lördags morse. Något mosig under lördagen, men nu börjar livsandarna åter vakna. Fredagens match i Lissabon var en i många stycken härlig upplevelse. Jag kände mig ovanligt lugn inför matchen och kände riktigt bra vibrationer. Nästan oroväckande bra…

Första halvlek var mycket bra och vi höll spelet jämnt i långa stunder med tre riktigt bra målchanser för Johan, Sebastian och Kim. Tänk om vi fått ett mål, så gott det hade varit. Mina portugisiska vänner var något skärrade i paus och kände att VM-platsen var mycket längre bort än de trott inför matchen. Vi höll ut i andra halvlek ända tills slutminuterna och detta i en halvlek som blev mycket svårare för oss än den första. 1-0 är ett helt OK resultat som gör att VM-drömmen lever och att tisdagens match blir oerhört spännande. Vi skapade tre högkaratiga målchanser nere i Lissabon och det och mer därtill kan få klara hemma på Friends Arena.

Tyvärr så har inte denna match och drömmen om VM varit den enda drömmen under de senaste dagarna. Drömmarna från Fotbollsgalan från i måndags lever fortfarande starka.

Min känsla var att detta kanske var en av de bästa Fotbollsgalor vi arrangerat och kanske den mest jämställda någonsin och vi har fått mycket fin feedback från Galan som helhet. Den prestation som Anders gjort, och frågan är om någon manlig fotbollsspelare kan upprepa detta, var värd all hyllning och respekt och det var det som var syftet i måndags.

Avslutningsvis, så var det inga efterhandskonstruktioner i tisdags. Vi hade varit tydliga när det gäller vårt damlandslag. Vi tänkte dock att Therese Sjögran kan hyllas vid ett annat tillfälle, det kommer ju flera möjligheter. Detta var med facit i hand inte den bästa lösningen, men med en tydlig och klar kommunikation kanske reaktionerna blivit helt annorlunda. Nu kan vi inte gräva ner oss mer i detta utan måste gå vidare och låta andra drömmar ta oss framåt. Till exempel drömmen om Brasilien

Karl-Erik