Klara för play-off, och gymnasibesök i Uddevalla

Drygt ett dygn till sista matchen i herrlandslagets VM-kvalgrupp!

För en dryg månad sedan reste vi till Dublin inför den oerhört svåra bortamatchen mot Irland. Vi hoppades alla att vi inför den sista matchen mot Tyskland skulle vara klara för play-off och så blev det. Nio poäng på de tre senaste matcherna och imorgon är det en viktig avslutningsmatch i gruppspelet, men vi måste inte vinna för att vara klara för play-off. Vi är redan det. Herregud så skönt…

Vi har på alla bortamatcherna i Dublin, Torshavn, Astana, Berlin och Wien endast förlorat en kamp och det var i Wien och i den borde vi, min själ, haft minst en poäng med oss hem. Österrike som var närmast oss till slut har ännu inte vunnit någon match på bortaplan. Målet vi släppte in mot Österrike var det första vi har släppt in på hemmaplan.

Nej, Erik och hans mannar har gjort det riktigt bra. Och det är sååå välförtjänt. Nu hoppas vi på bra resultat imorgon så att vi kan bli seedade och sedan drömmer vi vidare mot Brasilien. Den 19 november sent på kvällen vet vi och till dess hoppas vi och håller alla tummar. Det här laget har visat oerhörd moral och glöd och det kan bära till Brasilien. FIFA lottar play off måndagen den 21 oktober kl 14.00. Det blir synnerligen spännande!!

I lördags hade vi den första styrelse- och kommittédagen på länge och det kändes lätt att hälsa välkommen till konferens. Lite hesa i halsen var vi väl alla, men glädjen var påtaglig och det var inte svårt att jobba med strategiska frågor, styrdokument, delegationsordningar och verksamhetsplanering denna dag. Trots att agendan kanske inte var den mest upphetsande var det riktigt gott gry i alla deltagarna. Tusen tack för det alla ni som var med!

Igår säkrade LdB Malmö guldet i Damallsvenskan och på söndag ska jag dela ut guldmedaljerna vid den sista omgångens match på Strandvallen i Mallbacken. Förbundsrepresentanter finns på plats i Linköping, Göteborg, Umeå och i Vittsjö för det är många som kan vara med och slåss, framförallt, om bronsmedaljerna. Det blir i det perspektivet en spännande sista omgång. Vi säger tack till Mallbacken och Sunnanå som kämpat väl, men som nu får ta nya tag i Elitettan. Där för övrigt Eskilstuna och AIK blev klara för att ersätta de nedflyttade från Damallsvenskan.

Grattis också till Sirius och Huskvarna som klart vunnit sina division ett serier och nu laddar för Superettan. Vilka smålandsderbyn det blir i Jönköping/Huskvarna.

Idag har jag haft förmånen att besöka en annan viktig verksamhet. Varit på hemmaplan i Uddevalla och sett Jan-Erik Lien och Alexandar Kitic, tillsammans med målvaktstränaren Anders Sundberg, drilla eleverna på fotbollsgymnasiet. Tänk att som ambitiös satsande gymnasist få 4,5 timma extra, högkvalitativ, träning under de cirka 40 skolveckorna. Det borde kunna ge fina resultat. Bra verksamhet, härlig intensitet och ambitiösa killar och tjejer. Riktigt skoj att se.
Tog sedan ett snack med verksamhetsansvarige P A Hallberg och kan konstatera att eleverna förutom fotboll kan satsa på sin friidrott, simning och handboll. Förutom satsning på sin idrott så pluggar man på någon av elva ordinarie gymnasielinjer. Spännande och riktigt bra!

Imorgon bitti styrs kosan till Solna och matchen mot Tyskland. Det kommer att bli riktigt kul och tack och lov inte lika ångestladdat och nervöst som de senaste matcherna i Dublin, Astana och den i fredags på Friends.

Karl-Erik