God fortsättning!

God fortsättning – äntligen är bollen igång med matcher och utvecklingsarbete!

Jul- och Nyårsfirandet är över och den första hela arbetsveckan står framför oss även om förra veckan var rik på aktiviteter. Nyårsfirandet blev normalt med middag i goda vänners lag och även julfirandet innehöll traditionella inslag.
Julfirandet innehöll också oväntat mycket mediakontakter och det är att konstatera att när helst det händer saker inom fotbollen så får det, på gott och ont, oerhört mycket uppmärksamhet. När man är mitt i stormens öga så reflekterar man ibland över om detta verkligen var det man tänkt sig när man engagerade sig som idrottsledare för ett antal decennier sedan...

Nu är det emellertid helt andra frågor som står högst på agendan. För tretton månader sedan spelades vårt landslag i futsal de allra första landskamperna. Trots att laget var färskt lyckades det under första året över förväntan och att kunna titulera sig Nordiska mästare är inte så dumt. Bra jobbat, Per Broberg med kollegor.
Under förra veckan spelades repriserna på öppningsmatcherna i december 2012 och denna gång var det Sverige som gästade Frankrike. Tyvärr blev det två förluster, med 3-0 och 7-5.
Härliga arrangemang med 3400 och 1400 åskådare och med ett enormt publiktryck och fantastisk inramning. Den 24 februari kl 19.00 spelar vi mot England i Örebro och mycket tyder på att landskampen kommer att direktsändas i TV. Spännande utveckling!

I fredags samlades 750 personer till Tränarsymposium i Skövde. Björn Ranelid inledde och inspirerade som upptakt till utvecklingsdagarna, som innehöll ett intressant program.
Lyssnade själv till gamle stormålvakten Pat Bonner, vår egen VM-bronstränare Roland Larsson och inspirerades av Alexander Axéns glöd när det gäller spelarutbildning.
Jag är säker på att alla som var på plats är taggade att göra säsongen 2014 till en bra säsong oavsett var man verkar.
Västergötlands Fotbollförbund med Mikael Lindgren i spetsen håller i trådarna och imorgon börjar planeringen för Tränarsymposiet 2015 om jag känner arrangörerna rätt. Jag tänker i alla fall boka in dagarna i min almanacka.

Söndagseftermiddagen övergår snart i kväll och jag ska bege mig till Agnebergshallen i Uddevalla. Där pågår Rössö Cup, Sveriges äldsta inomhuscup för damfotboll. Arrangerande IK Rössö, Uddevalla, gör ett fint jobb och ordföranden Ingemar Thörner hörde av sig i mellandagarna när stormen pågick som mest. Mejlet från honom om erbjudande att vara prisutdelare kom som en skön kontrast till det som upptog tiden då.
Gott att bli påmind om att det faktiskt är fotboll på riktigt som vi pysslar med och som står högst upp på vår agenda.

Karl-Erik