Tyskland i final...på Rimnersvallen mot Sverige!

Trots det stora intresset för VM i Brasilien och den tyska överkörningen av värdnationen igår så pågår det mycket annan fotboll, och intressant fotboll!

Klockan 18.00 ikväll spelar vårt svenska flicklandslag final i Nordisk flickturnering. Bohusläns Fotbollförbund har tillsammans med föreningar och kommuner i distriktet genomfört ett mycket lyckat arrangemang. Hade förmånen att delta i en ledaraktivitet igår kväll och lovorden kom i strida strömmar från de deltagande länderna. Kul! Sträck på er Annika Åberg-Darell och Lars Hansson, ordförande respektive kanslichef i distriktsförbundet.

Inmarschen mot England i måndags på Havsvallen, Smögen.

De svenska tjejerna under ledning av Yvonne Ekroth har spelat tre gruppmatcher och inledningsvis besegrat Island och Holland innan det i måndags var dags för gruppfinal mot England. De svenska tjejerna satte högsta fart och innan klockan gått till 20 minuter hade vi ledningen med hela 3-0. Samtliga mål gjorda av Cassandra Korhonen. Snacka om äkta hattrick! Slutresultatet skrevs till 5-1 och det innebär att Rimnersvallen i Uddevalla får stå värd för en drömfinal mellan Sverige och gruppsegraren i den andra gruppen, Tyskland. Detta blir en bra värdemätare och en mycket svår uppgift för våra tjejer, men jag vågar lova ett bättre organiserat försvarsspel av våra unga tjejer än det som fullblodsproffen i Brasilien bjöd på igår mot Tyskland!

Ikväll bänkar jag mig på Rimnersvallen tillsammans med bland annat vår förbundskapten för damlandslaget, Pia Sundhage. Vi ska efter avslutad final dela ut priser till deltagande lag och visst vore det kul om guldmedaljerna går till Sverige. Omkring kl 20.00 ikväll vet vi svaret och ytterligare några timmar senare vet vi om det blir en heleuropeisk final i VM i Brasilien.

Jag tror och hoppas på det!

Oavsett om det blir någon mer match för team Jonas Eriksson i Brasilien så är det bara att lyfta på hatten för en utmärkt domarinsats. Jonas har dessutom chansen att kunna vara med även i nästa VM 2018 och då kanske kröna karriären med en final…om den inte kommer redan på söndag vill säga.

Karl-Erik