Segerglädje som byts mot stor sorg och förtvivlan!

Det var en oerhört viktig, och absolut nödvändig, seger som togs mot Liechtenstein och totalt fyra, sköna, poäng på de båda hemmamatcherna vid denna landslagssamling för våra herrar. Bra resultat och vi är i högsta grad med på resan mot Frankrike 2016.

The week of Football, som UEFA kallar EM-kvalsatsningen, gör att intresset för landslagsfotbollen ökar och vi får chansen att se även andra intressanta landskamper.

Vår fotbollsvecka var verkligen kontrastrik. På torsdagen tog vi emot världens största land till ytan och med en huvudstad, Moskva, som har fler invånare än vad vi har i hela Sverige.
I söndags mötte vi en motståndare som har 37.000 invånare totalt och med en huvudstad, Vaduz, som endast har 5.200 invånare. Lägg därtill att hela landet är obetydligt större till ytan än vad Landskrona kommun är, så förstår vi att jätten i torsdags byttes mot lilleputten i söndags, MEN det var trots det elva mot elva på spelplanen!

Och som min ordförandekollega Mattias Voigt sa, "Vi har förmodligen en av världens största nationalarenor i Vaduz".
??? Vad menar karln???
Jo, minst 20 % av hela landets befolkning får plats där…

Ikväll väntar andra matchen i playoff för U21 och jag är på väg mot Örjans Vall. Frankrike vann första mötet med 2-0 och vi har uppförsbacke, men det går att vända och detta landslag har gjort det omöjliga möjligt i tidigare matchen så låt oss heja fram våra unga killar till seger och EM-slutspel 2015.

Mitt i allt detta kring matcher, segrar, möjligheter och poäng möts vi av den djupaste sorg och tragik.
Brommapojkarnas lagkapten, Pontus Segerström, har avlidit endast 33 år gammal och mitt i sitt aktiva liv som idrottare, lagkompis, make och pappa. Det känns så fruktansvärt orättvist och oförklarligt att sådant här händer och när det händer kommer tårar och tankar som går till de närmaste i Brommapojkarna men framförallt till hustru och de två pojkarna som nu mist sin pappa.

Det är cirka två månader sedan som beskedet om cancern kom och nu har Pontus förlorat sin hårdaste match i livet och vi sörjer med er alla som stod Pontus nära. Jag gläds åt att Pontus kommer att hedras vid kommande elitmatcher och det ger oss alla en möjlighet att kort reflektera över hur snabbt livet kan förändras och att vi aldrig kan ta något för givet.
Tack för allt du gjort och för den fina ambassadör du alltid varit för vår idrott, Pontus!

Karl-Erik