Blytung förlust utanför planen igår!

September månad har börjat oerhört bra, både på och utanför planen. Seger för herrar A och poäng i EM-kvalupptakten, två vinster för herrar U21 och playoff säkrat. Två segrar för A-landslaget damer och VM-biljetterna hemma. Dessutom beslut i UEFA om gruppspel i futsal i januari 2015.
Sedan kom en blytung förlust igår strax före halv två...

Vi blev ratade av UEFA:s Exekutivkommitté och får inte vara med och arrangera EM 2020. Tekniskt sett hade vi ett mycket bra bud och var rekommenderade av administrationen, men beslutet blev inte så.
I det korta perspektivet känns det tungt och svårförståeligt. Vi måste självklart analysera detta och även om framtidsfunderingarna börjar krypa på så är det ännu för tidigt att börja djupanalysera.

Jag vill gratulera alla de tretton värdstäderna och önskar dem all framgång. Ett extra grattis till våra danska vänner. Vi hoppades att såväl Stockholm som Köpenhamn skulle få vara arrangörer och i ärlighetens namn så trodde vi att om det bara blir en arrangör från Skandinavien då ligger vi själva bäst till.
Jag kunde, ärligt talat, inte drömma om att vi skulle förlora i en omröstning mot Parken i Köpenhamn och framförallt inte med 13 mot 3!
Nu blev det så och det är bara att lyfta på hatten och gratulera.

Jag vill passa på att tacka alla som kämpat för att vi skulle nå målet. Våra vänner i Solna, i Stockholm och på Friends Arena och självklart alla på vårt kansli med Göran Havik i spetsen. Ni har gjort allt som kan förväntas. Tack!

Vi kommer efter detta resultat att än mer engagera oss för att nå ett av våra strategiska mål som säger att vi ska ta plats i de internationella forum där strategiska och viktiga beslut fattas. Det är angeläget.
Dessutom ska vi engagera oss i att konkurrera om andra internationella arrangemang och kommande intressanta fotbollsfinaler.

Vår besvikelse ska vändas till fortsatt konstruktivt arbete på den internationella fotbollsarenan och än en gång, i besvikelsens stund, grattis ni som blev utsedda och inte minst kollegorna i Köpenhamn.

Karl-Erik