18 juni på kvällen

Sitter på tåget mellan Olomouc och Prag och tänker at 2015 är en fantastisk fotbolls- och mästerskapssommar och att de svenska fotbollslandslagen är obesegrade i juni månad. Tänk om det kunde fortsätta så, då blir det några magiska sista dagar av den första sommarmånaden
Sverige spelar åttondelsfinal i VM I Kanada mot Tyskland på midsommardagen (TV4 kl 22.00), U21-EM startade på ett bradgartat sätt i Olomouc i Tjeckien inför en gul vägg med hängivna supporters, vilket stöd! Och för ett par dagar sedan tog vi oss några steg närmare EM i Frankrike 2016 via 3-1 mot Montenegro på Nationalarenan Friends Arena! Härligt!!

Mästerskap är oerhört viktiga och centrala för svensk fotboll, framförallt för intresse och spelarrekrytering. Damfotbollen håller redan hög klass och tittarsiffrorna för TV4 i VM visar också vilket intresse det finns för vårt landslag och det blir säkert likadant för U21-killarna efter den flygande starten mot Italien

Vi kommer att utnyttja mästerskapssommaren på olika sätt, och några aktiviteter har ni säkert redan noterat:
*Truppresentationer har genomförts i TV4, de presenterar också en profilserie inför U21-EM.
*VM-låten med Medina "Marken under oss" mottogs väl, liksom "Heja Sverige-podden".
*Landslags-TV gör reportage både från Kanada och Tjeckien (följ gärna inslagen på svenskfotboll.se), vi har flyers, idolkort, lagbilder framförallt kring VM i Kanada och U21-EM i Tjeckien.

*Vår samarbetspartner Ica har lyft VM stort, bland annat genom reklamfilm med Caroline Seger och Ica-Stig. Ni kan följa kampanjer i sociala medier (följ "Svenska Fotbollslandslagen" på Facebook, följ damlandslaget @swewnt på Instagram och U21-landslaget på @sweu21).
* Svenska Spel ser till att lagen syns i svenskaspel-mobilen @svenskaspel på Instagram för bakom kulisserbilder från dam-, herr- & U21-landslaget under veckorna 22-25.

I slutet på juni får vi besked av UEFA:s exekutiva kommitté om vi får arrangera 2017 års final i Europa League på Nationalarenan Friends Arena, vilket vore fantastiskt.

Och nästa vecka är representanterna för fotbollsrörelsen samlade till ordförandekonferens i Märsta.

Fast först hoppas vi på en Glad Midsommar!

Karl-Erik