Årsmötestätt och ångestfyllt igår kl 17.03!

Vi börjar väl med gårdagen och den tydliga ångest som spred sig runt kl 17.03 igår eftermiddag. Det var öppet hus i det svenska försvaret och de tyska tjejerna tilläts botanisera i lugn och ro. Innan matchuret hade passerat det första lite större strecket stod det redan 2-0 till Tyskland. Puh!
Torsten Flincks melodifestivallåt som släpptes för några år sedan hade den perfekta titeln för vad som sedan hände i matchen…."Jag reser mig igen…." Och det var precis vad varenda spelare i det svenska laget gjorde. Matchen slutade med en synnerligen imponerade och meriterande 4-2 seger mot omöjliga Tyskland. Oerhört starkt jobbat och jag ser fram emot att komma ned till Algarve och se de båda avslutande matcherna på plats!

Annars är det årsmötestäta tider just nu. Ikväll på väg till det femte distriktsårsmötet under senaste veckan och på lördag förmiddag är det dags för årsmöte nummer sex. Började förra onsdagen i Göteborg där Bert Andersson blev omvald och samma sak hände i Skövde där Gerhard Sager på nytt fick förtroendet att leda Västergötlands fotbollförbund.

Ordförandebyte i ÖrebroI måndags styrdes kosan till Örebro där Raul Björk avgick efter 22 år som ordförande. Han efterträds av Anette Karhu, som med en synnerligen gedigen fotbollsbakgrund både på och utanför spelplanen tar över ordförandeklubban. Kul att direkt höra Anettes ambition om att Örebro läns fotbollförbund ska göra sitt för att Mål och strategidokumentets ambitioner ska förverkligas. Här intill ser du Raul och Anette flankera mig efter avslutat årsmöte i Örebro.

I tisdags var det så dags för Stockholms Fotbollförbunds årsmöte och där avtackades Ylva Johansson efter några framgångsrika år som ordförande. Ylvas uppdrag som minister gör det svårt att kombinera med uppdraget som distriktsordförande. Vi vet dock att Ylva kan göra mycket nytta för fotbollen i sin nya roll och att när suget och möjligheten kommer tillbaka finns det alltid plats för sådana som Ylva. Så lycka till och välkommen tillbaka!

Ylva ersätts av Lars Ekholmer, som med en gedigen bakgrund av fotboll och ledarskap både inom elit och bredd, kommer att bli en mycket bra ersättare till Ylva.

Ikväll är det dags för ytterligare ett årsmöte, nämligen i Småland. Kosan styrs mot Växjö på eftermiddagen idag och "turnén" avslutas i Lund på lördag när Skånes FF har sitt årsmöte. Ikväll blir, med all säkerhet, Håkan Danielsson omvald och på lördag avtackas Khennet Tallinger efter 21 år på posten i Skåne.

Stort tack för positiva mötesupplevelser. Lycka till ni som blivit omvalda och varmt välkomna ni som är och blir nyvalda och hjärtligt välkomna i gänget.

Karl-Erik