Småsyskonen futsal och beach soccer tar för sig och det är bra..

Fotbollens tävlingssäsong drog igång med Svenska Cupens gruppspel i helgen och stort intresse kring många matcher. Härligt att det är igång...

Samtidigt avslutades futsal-SM med finalspel i Uddevalla och det blev futsal i dagarna två för egen del. Riktigt bra matcher med härlig spänning och mycket folk på läktarna. En riktig propagandahelg för futsal som definitivt kommit för att stanna..

Alla jag talade med, och som inte kommit i kontakt med futsal tidigare, överraskades över det snabba, händelserika spelet och spelarnas tekniska skicklighet. Riktigt kul att uppleva!
Ett bra arrangemang av vårt eget SvFF-gäng tillsammans med kompisarna i Bohusläns Fotbollförbund.

I lördagens semifinaler drog Sätra SK och Lindahl FF det längsta strået även om Lindahl fick slita hårt för att besegra de slutliga bronsmedaljörerna från Holmalunds IF Alingsås.
I finalen var det sedan inget snack. Lindahls FF ledde med 7-1 i paus och slutsiffrorna skrevs till 10-3 i matchen mot Sätra SK. Tyngden och effektiviteten hos Lindahls FF avgjorde och matchens lirare Ida Hedstad var en av många duktiga Lindahl-spelare. Grattis till SM-guldet!

1 500 personer, och en därmed nästan helt full Agnebergshall i Uddevalla, var på plats när drömfinalen mellan hemmalaget IFK Uddevalla och IFK Göteborg Futsal startades.
En riktigt bra final och trots att hemmastjärnan och matchens lirare Robert Bagger gjorde tre mål så lyckades till slut IFK Göteborg vinna den spännande finalmatchen med 5-4. En finalmatch som hade precis allt! Bronsmedaljerna gick till Falcao FC Stockholm. Grattis till SM-guldet IFK Göteborg.

Redan nästa vecka kan vi se futsalstjärnorna igen. Dubbellandskamp i Skövde där vi på Nationalarenan möter Finland såväl måndagen den 29/2 som tisdagen den 1/3. Avspark kl 19.00 båda dagarna. Åk dit, du kommer inte att bli besviken.

Futsalens utveckling fortskrider. Nu kommer nästa steg; UEFA har för första gången bjudit in till en turnering för flicklandslag - och Sverige är ett av fyra länder. Tillsammans med Portugal, Spanien och Italien. FIFA har beslutat att futsal ska ingå i Ungdoms-OS i Buenos Aires 2018 och det troliga då är att det blir kvalspel dit 2017.

SvFF har redan utsett en tillförordnad förbundskapten för detta flicklandslag och det blir Lars Ternström, Göteborg, och till vardags tränare i IFK Göteborg Futsal.

Beach soccer i sommar

Planeringen inför sommarens beach soccer är också i full gång och nu är det klart vilka som blir gruppspelsorter för inofficiella beach soccer-SM 2016. Från förra året är det Kalmar och Stockholm (Gärdet) som är kvar och nya är Jönköping och Halmstad.
Sveriges äldsta turnering - CoBÖDAbana - kommer nu gå helgen mellan gruppspel och slutspel. Så nu har vi en säsong under tre helger med början första helgen i juli.

  • 2 juli - gruppspel
  • 9 juli - CoBÖDAbana
  • 16 juli slutspel Kalmar

Här kan du läsa mera:

  • www.halmstadbeachsoccer.se
  • http://www.cupmate.nu/cup/jonkoping-beach-soccer (Jönköping)
  • http://www.cupmate.nu/cup/stockholm-beachsoccer-cup (Stockholm)
  • http://www.cupmate.nu/cup/kalmar-beachsoccer-cup

Det är ingen tvekan, småsyskonen futsal och beach soccer tar för sig på ett mycket positivt sätt!

Karl-Erik