Ännu en kontrastrik vecka nästan till ända!

Sitter på Heathrow och filosoferar över veckan som gått och kan konstatera att ännu en synnerligen kontrastrik och spännande vecka är på väg mot sitt slut, fast det återstår förstås en del ännu, bland annat Skånes Fotbollförbunds årsmöte kl 10.00 i Lund imorgon, lördag.

Vi börjar för en vecka sedan. Förra lördagen avhöll Västergötlands FF sitt 99:e årsmöte och Gerhard Sager överlämnade ordförandeklubban till sin efterträdare Peter Karlsson. Gerhard har varit med i styrelsen i 33 år varav 22 som ordförande. En alldeles otrolig ledargärning!
Stort tack, Gerhard! Vi önskar Peter lycka till.

Direkt efter VFF-årsmötet i Skövde mötte Lena och minstingarna Albin, 21, och Filip, 18, tusan vad tiden går, upp i Skövde. Vi körde till Mora och efter väckning 02.50 så kördes killarna till bussen som skulle ta dem till Sälen. Albin och Filip körde Öppet Spår och Lena och jag somnade om och sedan hejade vi fram dem vid sidan om spåret. De måste fått energin och drivet från mamma.
Stolta föräldrar tog emot dem i Mora efter ett tufft dagsverke.

I måndags deltog jag som föreläsare över hur vi i Sverige organiserar breddfotboll och hur våra föreningar fungerar samt hur samhället visar sin support för idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet. UEFA arrangerade denna konferens för länder från östblocket där strukturen är väldigt annorlunda och de behöver inspiration för att hitta förmer för mer aktivitet med fokus på "gräsrötterna" inom fotbollen.

Lovade bort mig som föreläsare för väldigt länge sedan och när sedan verkligheten hinner ifatt en så är man inte alltid stolt över sina prioriteringar, MEN det var oerhört intressant och givande. Och dessutom var det uppskattat att vi ifrån Sverige delade med sig av våra erfarenheter.

Viljan att utveckla verksamheten var det verkligen inget fel på hos deltagarna. En annan av föreläsarna fokuserade på vikten av att få inaktiva unga som gamla till att bli aktiva. Vi har ofta synpunkter på hur det är hos oss och i jämförelse med de länder som var på plats är vi i framkant.

Utvecklingen av antalet överviktiga, antalet diabetiker, bristen på idrottslig infrastruktur och brist på ledare är så oerhört mycket större i många delar av världen. Vi är på rätt väg och får inte slappna av, men i ett större perspektiv är vi inte så dåliga i lilla Sverige.
SMS och telefontrafiken till Georgien var inte av högsta tekniska klass, men det är klart att tröjdebatten nådde fram med synpunkter från olika delar av världen. Och självklart även från Sverige.

Det vi gör märks och förhoppningsvis gör det också skillnad. Jag har fått oerhört positiv feedback från många internationella kontakter, bland annat i den här artikeln, som beskriver initiativet.

Nu på väg mot Sverige efter ett kort möte med mina kollegor på Brittiska öarna och imorgon klockan 10.00 klubbar Claes Olsson I Skånes FF igång årsmötet med Skåneboll. Mycket talar väl för att jag tar över klubban, för en stund, och leder deras årsmöte. Ska då berätta lite om året som gått och vilka utmaningar vi har framför oss. Det är däremot himla gott att få lite perspektiv på det vi gör genom de internationella kontakterna.

Trots allt så är det inte så tokigt det som sker I Västergötland, Skåne och i alla övriga delar av vårt land, men vi vill ju inte bli stillastående så utveckling och framåtanda gäller om vi ska behålla en stark position för vår idrott. Övriga ligger inte på latsidan.

Trevlig helg!

Karl-Erik