Rekord i antal bevistade årsmöten?

Många årsmöten blir det! Har jag årets inofficiella rekord i svensk fotboll, månne?
Jag vet inte om jag varit med på flest fotbollsårsmöten i år, men tror faktiskt inte att det är så många som slår mig.

Det började med Västergötlands FF i Axvall för några veckor sedan. Distriktsförbundet firar i år 100 år och det präglade förstås årsmötet 2018. Stig Larsson, fotbollsledare i Axvalls IF, passade dessutom på att påminna mig om löftet från ifjol. Jag utmanade Västgöta-föreningarna genom att utlova ett pris till den klubb som var först med att starta gå-fotboll. För övrigt en utmärkt form av motion genom fotboll. Axvall var först och priset kommer. Jag lovar, Stig!
Vilka andra föreningar har nappat på denna utmärkta form av fotboll, som sagt; en bra form av motion?

Efter Västergötlands FF var det dags för UEFA:s årsmöte, ja de kallar det visserligen för kongress. Fast visst är det ett årsmöte! Många positiva beslut för Europa och Sverige. Otroligt glädjande att vi numera är två svenskar i ExCo, UEFA:s styrelse. Lars-Christer Olsson valdes in som representant för de europeiska ligorna. Riktigt bra och kul att fortsätta samarbetet också i den internationella miljön. Ja, egentligen är vi ju tre svenskar. Lennart Johansson deltar ju också i sin roll som Hedersordförande.

Väl hemma från UEFA var det dags för ytterligare tre distriktsårsmöten. Först i Göteborg och årsmöte med Göteborgs FF, därefter styrdes kosan till Växjö för årsmöte med Smålands Fotbollförbund. Lördagen den 3 mars var det sedan dags för Värmlands FF och deras årsmöte i Skoghall. VFF firar, precis som flera andra distrikt, 100-årsjubileum i år.

Det är med stor stolthet jag träffar föreningarnas och distriktens företrädare. Det år så otroligt mycket ideella insatser och stort engagemang som döljer bakom svensk fotbolls framgångar. Stort tack!!

Igår kväll var det dags för årsmöte hos en av våra allsvenska klubbar. Var i Örebro på ÖSK:s årsmöte. Välbesökt med bra diskussioner och utmärkt information till medlemmarna. Björn Åqvist lämnade efter 12 framgångsrika år över ordförandeskapet till Carl Pauly. Tack Björn för dina stora insatser för svensk fotboll, och lycka till i nya uppdraget Carl!

Nu är det dags att ladda om för ytterligare några årsmöten. På lördag är det dags för Ettanfotboll, intresseorganisationen för våra föreningar inom division 1 herrar. Johan Englund (nyligen vald till ordförande) öppnar mötet kl 10 på lördag morgon.
Nästa vecka laddar jag sedan för SEF:s och EFD:s årsmöten innan det är dags för Svenska Fotbollförbundets årsmöte lördagen den 24 mars.

Totalt blir det ett tiotal årsmöten under cirka en månads tid. I min roll är det ovärderligt att få chansen att i olika miljöer möta våra medlemsföreningar och distriktsförbund. Direkta samtal om viktiga frågor men samtidigt en ypperlig möjlighet att direkt få informera om säsongen som gått och vad som kommer under 2018.
Det är i alla avseenden, för mig, väldigt positiva och energifyllda möten. Stämningen i rörelsen är god och framtidstron finns där även om utmaningarna självklart är många.

Positivt att också få delge förslaget till Strategi för 2018-2022 som vi ska klubba på Förbundsmötet om en dryg vecka. Att få berätta om våra utvecklingsområden, våra strategier och initiativ. Vår satsning på att stärka värdegrundsarbetet och att rekrytera fler ledare och därmed nå större mångfald i framtiden.
Sedan är ju förstås väldigt många kittlade av att det väntar ett VM i fotboll för våra herrar i sommar och ett VM för våra damer nästa sommar, för visst ska vi dit också!

Avslutningsvis måste jag ju också säga att jag är tillräckligt nördig för att faktiskt gilla årsmöten och få möjlighet att svinga klubban som årsmötesordförande!
Tack alla som bidragit till många positiva fotbollsmöten den senaste månaden, och väl mött till Förbundsmötet den 24 mars i Stockholm.

Karl-Erik