VM-blogg nummer 1

Strax efter klockan 7 i morse var det dags att resa till Landvetter för vidare befordran till Stockholm och Moskva. Mina senaste resor har varit försenade och starten från Landvetter var inget undantag. Vi var 45 min sena på väg till Arlanda. Många lycka-till hälsningar från fotbollsfans både på Landvetter och Arlanda.

Jag är inte i VM-läge ännu. Däremot i VM-kvalläge. Damlandslaget är på väg till Lviv för en svår och synnerligen viktig bortamatch mot Ukraina. Mycket spännande!

När vi kommer fram till Moskva väntar möte med UEFA:s arbetsgrupp för det strategidokument som ska presenteras för UEFA-kongressen i Rom i februari 201980. Därefter väntar FIFA:s Celebration Party för alla deltagande VM-länder. Och vi, Sverige, är ett av tretton från Europa och ett av 32 i hela fotbollsvärlden.

Avslutningsvis så här dag 1 på min, förhoppningsvis, dagliga VM-blogg, så vill jag tacka alla våra fans. De två sista genrepen inför VM har setts av över 75.000 åskådare sammanlagt.
Mycket imponerande! Nämnas kan att Norge hade cirka 6.600 mot Panama på Ullevål och Danmark cirka 18 000 mot Mexico i Parken.

Stort tack alla fans för stödet som ni har gett och som ni kommer att ge till våra svenska landslag.

Förhoppningsvis återkommer jag med en daglig betraktelse från VM i Ryssland.

Karl-Erik