VM-blogg nummer 10

Ankomst till Sochi i går kväll när solen just gick ned vid 20-tiden. En ganska kort resa till hotellet och därefter lite kvällsmat och Ryssland-Egypten på storbildsskärm. Ny klar seger för Ryssland gör att Egypten redan efter två matcher är utslaget ur VM. Och ryssarna, som vi möter i UEFA Nations League i höst, stormar mot åttondelsfinal.

Idag blir det en dag för lite eftertanke och lite avkoppling efter en väldigt intensiv period. Ska bli skönt att turista lite i Sochi idag.

Fick ett mail på morgonen om ett tips om en artikel. Erik Lysén, chef för Svenska kyrkans internationella arbete, skrev om fotbollens roll. Han menar att: fotboll motverkar våld, förtryck och fördomar, både i Sverige och i världen. För människor som lever i utsatta situationer kan fotboll vara en livsviktig verksamhet för att resa sig starkare, det bidrar även till integration och välmående.

Mycket bra skrivet, Erik!

Dagen har innehållit besök i Fan zone i Sochi och möte med många fans från olika nationer. Engelsmän som njöt av segern, hyllade vänliga ryssar men som ändå medvetet valde att inte ha några supporterkläder som avslöjar var de kommer ifrån. "Safety first".

Förbannade och riktigt oroliga tyskar som tyckte laget gjorde en dålig match mot Mexiko och som är jättenervösa inför matchen mot Sverige.

Ryssar som är överlyckliga och överraskade över lagets två segrar och att de går vidare till åttondelsfinal. Och sedan förstås svenska fans som njuter och är förväntansfulla.

Karl-Erik med sin fru Lena.

På bilden ser du mig tillsammans med min fru Lena.

Ännu en bra VM-dag!

Karl-Erik