VM-blogg nummer 12

Hej!
Idag har det svenska herrlandslaget anslutit till vårt hotell i Sochi, ett stenkast från arenan. De kom vid lunchtid efter en kort flygresa från basen i grannstaden Gelendzhik. Efter lunch var det dags för teori och sedan reste jag med laget till matcharenan för den sedvanliga "Matchdag minus ett-träningen".

Snackisen bland media var det faktum att några spelare blev kvar i Gelendshik pga lättare magsjuka. Medicinska teamet har koll och jag känner mig väldigt trygg inför morgondagens möte med Tyskland.

Efter träningen blev det promenad, tillsammans med Håkan Sjöstrand, tillbaka till hotellet. Den promenaden tog väldigt lång tid och det beror inte bara på min skröpliga höft, utan på helt andra orsaker...

Camp Sweden hade svenskt midsommarfirande och över nejden ljöd såväl Små Grodorna som Stå upp - Vi är gul och blå! Flera hundra supportrar i gula tröjor njöt av en annorlunda miljö för årets midsommarfirande. Vi fick tillfälle att snacka med massor av positiva svenska fans och det känns verkligen fint.

Den glädje de utstrålar över att vara en del av det svenska fotbollsVM-äventyret är rörande och otroligt skoj att uppleva på plats. Där fanns inte en sur min eller en enda gnällig kommentar, bara glädje och framtidstro. Jag tror minsann att vi har VM:s bästa fans!

Kvällen avslutas med en informell, enkel, måltid med några av våra tyska kollegor. De har pressen på sig och vi ska påminna om 4-4 i Berlin 2012. Imorgon är det midsommardagen 2018. Oj, vad vi vill att det ska bli ännu ett klassiskt svenskt fotbollsdatum.

Karl-Erik