VM-blogg nummer 13

Hej!
Efter solsken och fint väder bjöd gårdagskvällen på åska och kraftigt regn. Det började just efter vår gemensamma, informella, middag med våra tyska kollegor. Hoppas det blir liknande blixt och dunder i det tyska straffområdet ikväll.

Middagen var avspänd med gott snack mellan goda fotbollsvänner. Även om våra tyska vänner var ovanligt spända och nervösa inför matchen. De är inte vana vid att vara i motsvarande situation med sitt landslag. Det ger oss blå-gula lite extra go' energi inför kvällen. Vårt samtal handlade bl a om FIFA-kongressens beslut om VM-arrangör 2026 och vi var båda nöjda med såväl process som beslut.

Jag påminde om Berlin och VM-kvalet 2012 och 4-4 matchen. Det gör vi alltid när vi träffar tyskarna! Berättade att i resväskan på mitt rum på spelarhotellet ligger en tysk matchtröja från just denna match. Den har mycket symbolik att bidra med, bl a att man aldrig ska ge upp och att det alltid finns möjligheter även om det känns svårt. Den symboliken passar in inte bara när det gäller fotboll. Jag vet inte säkert om tyskarna uppfattade det som positivt att vi än en gång lyfte upp 4-4 matchen, men nu är det gjort, ....igen!!

Idag har det gått i väntans tecken och när det här skrivs är det cirka fyra timmar till matchen mellan Sverige och Tyskland. Över Svarta Havet byggs molnen upp och i horisonten skönjer vi blixtar från himlen. Kan bli en tuff kväll på många sätt.

Direkt efter matchen reser jag med laget till Gelendzjik och blir där i två nätter innan vi reser till Jekaterinburg och matchen mot Mexiko.

Den lilla magsjuka som drabbat några spelare är nu över och alla finns tillgängliga här i Sotji inför kvällens match. Skönt!!

Njut av en minnesrik Midsommardag 2018!

Karl-Erik