VM-blogg nummer 2

Tidig väckning på hotel Metropol i centrala Moskva. Frukost med den svenska delegationen och ett snabbt samtal med UEFA-presidenten före vårt Europa-möte som började kl 9.00.
Efter en Inledning av UEFA-presidenten så hälsade FIFA-presidenten, Gianni Infantino, välkommen till VM i Ryssland. Mötets huvudpunkt var annars information från USA/Kanada/Mexiko och Marocko om deras erbjudande att arrangera herrarnas VM-slutspel 2026.

Två bra presentationer och imorgon på FIFA-kongressen ska de 211 medlemsländerna rösta om vem som ska arrangera VM 2026. Spännande och jämnt kommer det säkert att bli. Vi är dock klara på vart vi ska lägga vår röst!

Efter UEFA-mötet genomfördes ett möte där jag gick igenom arbetsläget för det strategiarbete som jag, delvis, håller ihop på UEFA-presidentens uppdrag. Mycket intressant process som ska landa i ett förslag till beslut vid UEFA-kongressen i Rom i februari.

Efter lunch var det dags för ett kort möte med den kommitté som jag leder i UEFA, Hat Trick kommittén. Vi kanaliserar utvecklingsmedel för medlemsländerna och idag handlade det bland anna om projektbeslut för Lichtenstein, Montenegro och Azerbajdzjan.

Eftermiddagen avslutades med ett möte med mina fem nordiska kollegor. Vi gick igenom handlingar och actions kopplade till FIFA-kongressen, de två buden för VM 2026 samt planeringen inför nästa nordiska möte i Helsingfors i augusti.

Dagen avslutades med gemensam nordisk middag och det blir tidig sänggång. 07.00 drar bussen från hotellet till kongressen. Återkommer imorgon om hur FIFA-kongressen förlöpte.

Karl-Erik