VM-blogg nummer 21

Hej!

Tre veckor på rysk mark och herrarnas fotbolls-VM har gått in i knock-out fasen. Igår fick de båda fotbollsjättarna Argentina och Portugal lämna mästerskapet och idag väntar två nya, spännande, åttondelsfinaler. Vi håller tummarna för Danmark som tar sig an erkänt svåra Kroatien och i den första matchen spelade Ryssland mot Spanien. Den har påbörjats i denna stund då jag skriver det här. Idag skriver jag på drygt 10 000 meters höjd under vår resa mellan Gelendzjik och Sankt Petersburg. 2 timmar och 40 minuter ska vi tillbringa i luften.

När vi landade i St Petersburg fick vi veta att Ryssland-Spanien slutade med hemmaseger och vi gratulerar Ryssland till att bli nation nummer tre av åtta att ny kvartsfinal. Stora fotbollsländer har redan fått packa väskorna, Tyskland, Argentina, Spanien och Portugal!

För övrigt har dagen i Gelendzjik varit ganska lik gårdagen. Frukost, träning och lunch! Och vädret har också varit sig likt dvs strålande sol och riktigt varmt. Troligen väldigt mycket svalare i St Petersburg och jag tycker nog, uppriktigt sagt, att det ska bli lite skönt. Kan vara ensam om att tycka det...

Idag i Aftonbladet gör journalisten Johan Flinck en intressant och bra artikel om Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare,Håkan Sjöstrand. Läs mer nedan:

"En del valde kriminella vägar med droger". Chefen över svensk fotboll om sin klassresa, absolutism och kontakt med Zlatan

Jag är övertygad om att alla de erfarenheter du har som människa präglar dig och din syn på andra och därmed också ditt ledarskap. Jag blir stolt när jag läser om Håkan och är väldigt glad över att han är generalsekreterare och styrelsens närmaste man och verkställare av våra beslut.

På hemmaplan börjar många resa in till Visby och Almedalsveckan. På onsdag är det idrottens dag. Jag har stora förväntningar på att politiken skapar resurser för tillgänglighet så att barn och ungdomar kan utöva de idrotter de önskar. Vi ser behov i storstäderna men även i landsorten. Föreningarna är vår viktigaste organisationsdel. De behöver ha resurser för utveckling och för många är en kansliresurs nödvändig för att klara verksamheten. Lyssna bl a på Sevana Bergström, Lars Ekholmer, Linda Wijkström och Caroline Waldheim. De har mycket klokt att säga i Visby.

Karl-Erik