VM-blogg nummer 22

Idag är det måndag och jag går in på fjärde veckan i Ryssland. Tiden går fort och spänningen stiger. Åttondelsfinalerna igår med ryska och kroatiska segrar efter straffsparkstävling visar hur små marginalerna är. Lider med våra danska bröder idag. De hade verkligen chansen, men tog den inte.

Idag, dagen före åttondelsfinalen mot Schweiz, har laget tränat och bekantat sig med matcharenan. Och den känns bra och modern.

Kontrasten att byta Gelendzhik vid Svarta Havet till S:t Petersburg är synnerligen stor. Vi lämnade värmen i den lilla turistorten för att mötas av duggregn och 13 graders värme i femmiljonersstaden S:t Petersburg. Denna vackra stad vid Finska viken. Senast jag var här var i juli 2015, mittemellan våra härliga EM-guld för U21 och F19. För övrigt är det fortfarande endast Sverige i Europa som vunnit EM för landslagen närmast under seniorlandslagen under ett och samma år. Flera av U21-hjältarna är för övrigt med i årets VM-trupp.

Skälet till besöket i juli 2015 var att VM-kvallottningen ägde rum här. Vi fick Nederländerna och Frankrike i vår grupp och, ärligt talat, VM kändes långt borta. Så långt borta för mig att jag på skämt erbjöd den lokala organisationen att komma hit som volontär. Och nu är vi här och till och med framme i åttondelsfinalerna efter gruppseger. Fantastiskt att få uppleva detta!

Under eftermiddagen besökte jag ett så kallat "Fan ID center" för att med egna ögon se hur det fungerar på plats. Smidigt och snabbt kunde mängder med fans plocka ut sina Fan ID. Detta system, som oroade många och även mig, har fungerat väldigt bra.

På bilden ser du mig tillsammans med GS, Håkan Sjöstrand, på Fan ID center i S:t Petersburg tillsammans med den glada och nöjda supportern Filip Nilsson.

Karl-Erik Nilsson, Filip NIlsson och Håkan Sjöstrand.

Just nu när detta skrivs tittar jag på åttondelsfinalen mellan Brasilien och Mexiko. Under första fjärdedelen av matchen står Mexiko upp fantastiskt bra. Intressant fortsättning följer.

Ikväll kommer jag och Håkan Sjöstrand att äta middag med våra båda kollegor från Schweiz. Ska bli spännande att höra hur de känner sig dagen före dagen då våra herrlandslag ska spela åttondelsfinal i VM i Ryssland. Det ska jag berätta om imorgon...

Karl-Erik