Tillbaka efter sommarens VM

I mitten av juli landade jag på hemmaplan efter nästan en månad i Ryssland. Det blev dagliga bloggar, totalt 28 stycken, innan VM tog slut. Efter några veckor med familjen i Norra Bohuslän är det nu full fart igen.

Haft ett par inspirerande föreläsningar för ungdomsledare och föreningsrepresenranter. Varit och sett VM igen. Parasport-VM i fotboll arrangerades på ett fint sätt i Värmland. UEFA-möte i Estland i samband med Supercupfinalen och förra helgen Nordiskt möte i Helsingfors där de sex nordiska fotbollförbunden pratade om gemensamma angelägenheter.

Sportsligt har våra futsaldamer gjort det väldigt bra i EM-kvalet i Nordirland. Segrar i de första tävlingsmatcherna nånsin! Nederländerna och Nordirland besegrades i veckan och idag, fredag, är det avgörande match mot Belgien. Oavgjort räcker för gruppseger. Lycka till!!

Utanför spelplanen var gårdagens presentation av breddfotbollens samhällsnytta en stor höjdpunkt. UEFA har med Rumänien och Sverige som piloter skapat en mycket bra modell. Igår i Stockholm och på måndag i Bukarest. Så här skriver vi på vår helsida.

Där kan du också hitta en kortversion av den intressanta studien. Vi får verktyg att berätta om fotbollsnyttan i samhället och våra beslutsfattare i offentlig och privat verksamhet får bra argument för att satsa på fotboll.

Nu laddar vi för damernas VM-kval mot Ukraina i Göteborg på torsdag kväll. På väg mot VM i Frankrike 2019.

Trevlig helg!

Karl-Erik