Landslagets Fotbollsskola erbjuder allt från administrativ hjälp till kläder men framför allt ett roligt och utvecklande upplägg. Här är några av de främsta anledningarna att vara med som arrangör.

Skaffa nya spelare
Landslagets Fotbollsskola (LFS) är ett tillfälle att få flera barn att testa fotboll i er förening. Alla föreningar som är med och arrangerar fotbollsskolan får marknadsföringsmaterial och en manual för spelarrekrytering och skolbesök från Svenska Fotbollförbundet. LFS är en stor möjlighet för er förening att öka medlemsantalet och bygga upp en större bas med spelare i lagen.

Skaffa nya ledare
Landslagets Fotbollsskola är ett bra tillfälle att låta nya ledare testa på för att sedan bestämma om de vill fortsätta som ledare mer regelbundet. Det kan till exempel vara en bra utbildning för föreningens äldre spelare som en del i deras utveckling. Landslagets fotbollsskola har en egen ledarutbildning helt anpassad efter fotbollsskolans unika förutsättningar. När ni anmäler er till Landslagets Fotbollsskola får ni även tillgång till en manual för ledarrekrytering.

Spelarutbildning
Arrangerande föreningar får dessutom tillgång till träningsprogram och teori från Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Under träningarna får barnen på ett lekfullt sätt träna på fotbollsmoment som är lämpliga utifrån ålder. Teoriuppgifterna handlar om olika typer av värdegrundsfrågor. Till exempel allas lika värde, Fair Play och domarens roll i fotbollen. Allt innehåll baseras på SvFFs spelarutbildningsplan och finns i fotbollsportalen där ledarna kan välja mellan att se övningarna på film eller läsa hur de fungerar i text och bild. Se exempel här

Så här går det till