"Jag vill spela i sommar"

Ellen Markgren. Foto: Patrick Degerman.

Ett ögonblicks olycka. Därefter en lång tids rehab. 15-åriga Ellen Markgren i Myckle IK ska spela fotboll igen. Senast i sommar.
– Jag är väldigt nöjd med den hjälp jag har fått.

Pengaregn över fotbollen

Ungdomsfotbollen tilldelas 30.931.816 kronor i samband med årets utbetalning från Svenska Spels Gräsroten. Totalt får 2.337 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 419.488 supportrar. Den förening som får mest är Hammarby IF FF med 1.569.031 kronor, följt av Djurgårdens IF FF som får 1.208.699 kronor och AIK FF som får 1.174.924 kronor.

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter
Zlatan Ibrahimovic besöker Volvo Cars.

Nytt Volvoavtal och projekt ”Number 10” med Zlatan lanseras

Svenska Fotbollförbundet har förnyat samarbetsavtalet med Volvo Cars Sverige, inklusive Volvia, Hertz och Volvo Finans Bank. I samband med det lanseras nu också "Number 10", ett konkret projekt som ska stödja och lyfta de eldsjälar som brinner för att utveckla och forma fotbollens framtid. Syftet är att fortsatt skapa blågula framgångar på den internationella fotbollsscenen. Och beskyddare är Zlatan Ibrahimovic.

Ring och få hjälp - kostnadsfritt

Råd och vård för idrottsskador

Från 15 maj är det premiär för den nya tjänsten "Råd och Vård för idrottsskador". Tjänsten är en del i den försäkring genom Folksam som omfattar alla spelare i landets fotbollsföreningar. Syftet är att ge skadade spelare ett bra första omhändertagande med snabb och komplikationsfri rehabilitering.

Våra hjältar står utanför planen

Tomas Turesson, ungdomsförbundskaptenen, genomförde ett uppskattat praktikpass på Bosön. Foto: Sören Andersson.

Vare sig det regnar eller blåser kallt. Är en tidig helgmorgon eller sen vardagskväll. Ungdomsledarna står där bredvid fotbollsplanen och manar på. För att kunna ge barn och ungdomar meningsfull tid som bygger glädje, kamratskap, och fotbollsdrömmar behövs personerna som gör mer. Woody Ungdomsledarstipendiet vill uppmärksamma alla de hjältar som står utanför planen.

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter

Folksam Sak säljer sin ägarpost till SvFF

Folksam Sak har erbjudit Svenska Fotbollförbundet att till förmånliga villkor köpa Folksams aktier i Cooperante AB, som äger 11,1 procent av Arenabolaget i Solna. Då Cooperante 2013 köpte 11.1 % av Arenabolaget från SvFF investerade Folksam 100 mkr i Cooperante för att finansiera köpet.

SvFF har med glädje tackat ja till erbjudandet och betalar 17 000 kronor för aktierna. Det innebär att Cooperante AB, som ligger kvar som delägare av arenan, fortsättningsvis är helägt av Svenska Fotbollförbundet.

Pengaregn över fotbollen

Fotboll är som vanligt den stora vinnaren när pengarna ur Gräsroten fördelas. I år får fotbollen 30 685 392 kronor, en ökning med 11,7 procent jämfört med i fjol.

- Fotbollen är landets största idrott med tusentals föreningar. Med dem här pengarna kan ungdomsfotbollen fortsätta att utvecklas, säger Lennart Käll, VD på Svenska Spel.

Kategori: Samarbetspartners - Nyheter
ICA-film

ICA-film prisad

Filmen där ICA-Stig med personal dissade herrlandslaget - och landslagskillarna svarade med samma mynt blev uppmärksammad inför sommarens EM. Ett kvitto på det kom i dagarna när tidningen Resumés jury utsåg ICA:s film till månadens film maj-augusti.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter