Supportertävling inför Sverige-Iran

I januari gick vi ut med en fråga på Facebook där vi bad våra följare att tävla om att bli de officiella supportrarna inför Sverige-Iran. Vi kallade tävlingen "Hemmaplan" och vände oss till både svenska och iranska supportrar. Vi vill skapa en känsla av förening som också ska skapa en publikfest på läktarna.

Visa bildspel

Foto: SvFF.

För att vara med och tävla så skulle varje supporter förklara vad det innebar att vara supportrar för just dem.

På de tre dagarna tävlingen var öppen fick vi över 100 ansökningar av svenskar, svensk-iranier, kvinnor, män, unga som gamla. Det var ett sant nöje att läsa dessa motiveringar där säkert 90% skrev otroligt fina och ärliga motiveringar som gjorde valet av sex vinnare otroligt svårt. Vi hittade tillslut tre svenska och tre iranska supportrar som fick vara med och fotas inne på Friends Arena för en matchaffisch, de vann matchbiljetter och framförallt så kommer det varje vecka fram till matchdag att publiceras en intervju med var och en, där de får svara på frågor om fotboll och supporterskap.

Den första intervjun lades upp den 17 februari och det har varit härliga reaktioner och en värme som vi hoppas ska bidra till en fin läktarkamp den 31 mars.