Streetfootball med damlandslaget

I samband med damlandslagets två landskamper i början av april ordnade Svenska Spel och ICA streetfootballsturneringar i Eskilstuna och Sickla för flickor födda 02/03. Energi, glädje och gemenskap var ledorden för aktiviteterna.

Som en del av förberedelserna inför VM i Kanada spelades som bekant i början av april två träningslandskamper i Eskilstuna och Stockholm. Det var i anslutning till dessa som Svenska Spel tillsammans med ICA arrangerade streetfotbollsturneringen för flickor födda 02/03 på stora aktivitetsytor som skapats på parkeringarna utanför Ica Kvantum Ekängen i Eskilstuna och ICA Kvantum Sickla i Stockholm. Några av damlandslagsstjärnorna var på plats under aktiveringarna och känslorna på planen var heta.

Tommy Söderbergs var en av två kommentatorer som följde matcherna, som spelades tre mot tre, och där tjejerna själva agerade domare. Tommy, engagerad i flera projekt för både Svenska Spel, SvFF och ICA, gillade vad han såg.

- En sådan här grej betyder väldigt mycket för unga flickor och pojkar – det är helt överlägset, kanon! Landslagsspelarna är otroliga inspirationskällor och det är när de syns så här som vi håller kvar ungdomarna i föreningslivet.

En av många föräldrar på plats var Annika Näslund, som hejade på dottern Kajsa Näslund, spelare i Älta.
- Landslagsspelarna behöver återhämtning, men ändå tar de sig tid att komma hit och träffa tjejerna – det är fantastiskt. Det visar för de yngre tjejerna att det kan bli verklighet även för dem att spela i landslaget en dag.

- En sådan här aktivitet är ett utmärkt sätt att aktivera vår sponsring och varumärke där vi erbjuder både våra kunder och affärspartners en unik upplevelse, säger Magnus Karlsson, kundansvarig Svenska Spel.

Älta lag 1 mot 2 i match utanför ICA Kvantum Sickla. Tommy Söderberg (t v) kommenterar.