Academic Work och Svenska Fotbollförbundet i nytt treårigt samarbete

Bildtext=Academic Work och SvFF i nytt samarbete. Här U21-killarna Simon Sandberg, Victor Nilsson Lindelöf och Kerim Mrabti i lagets träningsställ.

Academic Work och Svenska Fotbollförbundet inleder ett treårigt partnersamarbete, främst med koppling till U21- och U23-landslagen. Utöver traditionella rättigheter är förhoppningen att utforska nya sätt att aktivera samarbetet på. En av ambitionerna är att hitta ett gemensamt samarbete i gränslandet mellan utbildning och fotboll.

För Academic Work stämmer samarbetet väl överens med affärsidén att hjälpa morgondagens talanger ut på svenska arbetsplatser. Precis som med stjärnorna i fotbollslandslagen är dessa människor målinriktade, ihärdiga och ambitiösa.

– Vi har alltid satsat på unga talanger. De personliga egenskaper vi letar efter hos våra konsulter ser vi tydligt hos spelarna i U21- och U23-landslagen. Därför känns det väldigt roligt att vi nu får vara med och att satsa på morgondagens fotbollsstjärnor. Vi ser fram emot att följa deras fortsatta framgång, säger Magnus Wingmark, VD för Academic Work Sverige.

Att Academic Work går in som partner till Svenska Fotbollförbundet, med ett särskilt engagemang för U21- och U23-landslagen, välkomnas av SvFF.

– Vi ser mycket positivt på det nya samarbetet med Academic Work och vi har identifierat flera gemensamma värderingar. Vi konstaterar att fotbollen innehåller så mycket mer än bara elit eller spelare på planen. Allt fler roller inom fotbollen blir anställningsformer som behöver specialutbildning. Att tillsammans med Academic Work identifiera young professionals, som kan göra skillnad både på och utanför planen, under och efter karriären, ser vi som en av de mest spännande delarna i samarbetet, säger Camilla Hagman, chef kommunikation och marknad hos SvFF.

För mer information:

Academic Work: Susana Friberg, presskontakt för Academic Work, 070-161 79 56.

Svenska Fotbollförbundet: Matthias Johnsson, affärsutvecklare/kundansvarig, 08-735 95 62