SvFF och Vardagspuls i unikt samarbete

Vardagspuls är ett dagligt program i TV4 med fokus på hälsa, träning och bra mat. Programmet har som mål att få hela Sverige att bli lite mer hälsosamt. SvFF och Vardagspuls ingår nu ett samarbete där viktiga frågor lyfts fram i programmet genom inslag från den vardagsnära fotbollsverksamheten. SvFF har en omfattande verksamhet med 3226 föreningar vilka året om engagerar barn, ungdomar och vuxna.

Vardagspuls- Vi vill samarbeta med företag och organisationer för att tillsammans skapa ett relevant och trovärdigt innehåll som sätter fokus på hälsa. Genom samarbetet med Svenska Fotbollförbundet når vi ut brett och stärker relationen till föreningslivet. Vi hoppas kunna motivera till ett hälsosammare liv för alla. säger Karin Rosendahl, VD för Vardagspuls AB.

Några av de frågor som kommer att lyftas fram är betydelsen av kost och träning, fotbollens betydelse för integrationen i samhället samt fotbollsföräldrarnas avgörande roll.

Den 9 november 2015 genomförs årets Fotbollsgala i Globen. Veckan innan galan kommer man genom Vardagspuls få en inblick i det förberedelsearbete som pågår. Inte minst få reda på mer om de som är nominerade som årets pristagare.

- Samarbetet med Vardagspuls är mitt i prick för oss. Här kan vi lyfta fram den fantastiska verksamhet som sker i fotbollen, främst i våra föreningar, på ett annat sätt än vad vi gör i våra egna kanaler. Att också få göra det ihop med de proffs som finns i redaktion och produktion på Vardagspuls är vi väldigt glada för, säger Camilla Hagman, chef för kommunikation och marknad på SvFF.